”Ordens betydelse.” Detta inlägg ligger på tredje plats av bloggens mest lästa inlägg!

I mitt förra inlägg skrev jag om fördelar och nackdelar med att blogga, och jag frågade också vad ni ville läsa mer om här på Marias Författarblogg. En person ville att jag skulle skriva om mitt eget läsande: Om mina favoritförfattare/ favoritböcker men också om huruvida mitt läsande förändrats efter min skrivutbildning eller inte. Så ett sådant inlägg kommer på bloggen framöver.

Jag kommer också att lista mina Topp 3- inlägg här på bloggen sedan starten för tre år sedan, alltså de tre inlägg som blivit allra mest lästa!

Idag kommer det första Topp 3-inlägget, och det är alltså det inlägget som hamnade på tredje plats!

På tredje plats kommer ”Ordens betydelse.”

Ord har en otrolig makt för när orden väl är sagda kan man inte stryka ett streck över det som sades och gå tillbaka hur som helst. För vissa saker kommer man alltid att minnas.

Jag minns massor av repliker som andra sagt till mig, ord som finns lagrade i hjärnan som för alltid kommer göra ont.

På samma sätt som vi för alltid kommer minnas vissa repliker som sårat oss så kommer vi också minnas vissa repliker som har stärkt oss. Min klassföreståndare på högstadiet sa en gång för över 30 år sedan en sådan sak till mig.

Han sa ”Jag tror att du verkligen skulle kunna bli författare. I ett av dina stycken skriver du exempelvis som Edgar Allan Poe när du skriver som starkast.”

Jag sa ”Om jag blir författare så lovar jag att du ska få första exemplaret av min första bok.”

Foto: Ola Hendberg. På bilden: Jag och Kjell-Ove Herdonsson, min klassföreståndare från högstadiet. Han som fick mig att tro på att jag kunde bli författare. Han som jag lovade ett exemplar av min debutbok 30 år innan den här bilden togs.

Inlägget i sin helhet hittar du här:

https://mariasforfattarblogg.com/2019/01/03/ordens-betydelse/

En tanke på “”Ordens betydelse.” Detta inlägg ligger på tredje plats av bloggens mest lästa inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s