Mina böcker

20171013_162022

Här nedan följer information om min bok Den blomstertid nu kommer. 

Den blomstertid nu kommer är en omtumlande bok om känslor, fasader och hierarki. Om att försöka hitta sig själv och undvika att gå under i en värld där vuxna ofta lyser med sin frånvaro. I centrum står fyra tonårstjejer som var och en kämpar med att få ordning på sina liv.

  För Linda är tillvaron hela tiden en kamp på många plan. En kamp för att bli sedd och för att lyckas klättra uppåt i den osynliga hierarki som råder i klassen. Problemet är bara att hon utåt inte vågar vara den hon egentligen är… inuti.

  Sofi är den populäraste tjejen på skolan. Hon är den som nästan alla tjejer vill vara som och den som så gott som alla killar vill vara ihop med. För Sofi ter sig tillvaron rätt enkel, så länge ingenting händer som rubbar hennes position…

  Anna är mobbad. Alla i klassen vet, men ingen gör något. För att undvika ångest flyr hon in i läxorna. Hon pluggar hårdare och hårdare, pressar sig till det yttersta men mobbingen trappas upp och situationen blir ohållbar.

  Sussi är ett år äldre och bor i en liten lägenhet tillsammans med sin alkoholiserade mamma och lever i en destruktiv tillvaro. Av olika anledningar blir hon inblandad i de andra tjejernas liv.

Den blomstertid nu kommer” utspelar sig på 80-talet, men är inte den sedvanliga nostalgiska tillbakablicken. Allt var inte bättre förr. Det är stundtals en svidande kritik mot en oförstående vuxenvärld som valde att blunda och istället sopa under mattan. Samtidigt är det en kärleksförklaring till det som en gång var och ett försök att försonas med sig själv.

20171010_122034

Boken släpptes den 22 september 2017 och ges ut av Lindskog Förlag.


Så här ser baksidan ut:

20171010_122103

Vill du läsa recensioner av boken? Kolla här:

***

Uppdatering våren 2018:

Jag har skrivit första delen i en barnbok i en planerad barnboksserie för barn mellan 3 – 6 år. Den är redo att skickas till förlag.

Jag håller också på med en kriminalroman.

Men mitt stora projekt är min uppföljare till Den blomstertid nu kommer. Den är så gott som färdigskriven och befinner sig mitt i redigeringsfasen nu!

***

Uppdatering vinter 2018:

Håll ut! Snart kommer info om uppföljaren! 🙂

I mitt kriminaldrama har jag skrivit färdigt det första grundutkastet. Just nu håller jag på med redigering/research.

***