Min bok ”Och allt blir återfött”

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_20190925_165250.jpg

I denna bok får du veta hur det går för Linda, Sussi, Anna och Sofi.

Det har gått fyra år sedan den första boken slutade.

80-tal har blivit 90-tal.

Och allt blir återfött är en bok om att våga.

Att våga vara stark och att våga vara svag.

Det är en bok om förälskelse och kärlek men också om sorg och otillräcklighet.

Var går gränsen för vad man kan förlåta?

I boken får vi också komma närmare Lasse och Agnetha från första boken. De är båda i 45-årsåldern.

Målgruppen för boken är unga vuxna, men låt inte det begränsa dig om du är betydligt äldre än så!

***

Här kan du kolla in boken på förlagets hemsida, eller provbläddra i den: http://www.lindskogforlag.se/och-allt-blir-aterfott_start.php

***

Recensioner och läsarkommentarer:

”Jag har närmast sträckläst” Och allt blir återfött” och därefter låtit handlingen sjunka in i medvetandet. Och jag kände igen mig. Inte i allt, men i fragment av mitt eget liv som ung kvinna. Det är jobbigt och ibland smärtsamt att erövra vuxenlivet.

Bokens Linda, Sussi, Sofi och Anna har det inte lätt i processen att bli vuxna och deras relationer svajar en hel del. Men så är det att bli vuxen, man måste prova sig fram…

Maria Richardsson skriver mästerligt och har lyckats fånga essensen i de unga kvinnornas liv och utsätter dem för en hel del prövningar. Ända in i det sista gick det inte att räkna ut om det skulle bli ett lyckligt slut eller inte. Jag ger utan tvekan boken högsta betyg och rekommenderar den varmt!” /Kikki

*

”Min åsikt: Stark, fängslande & underhållande!

Betyg: 4 av 5″ /Jenniesboklista

*

”Huvudpersonerna från förra boken har blivit några år äldre, men lever alla i en utsatthet som är resultatet av de övergrepp och de svek de var en del av i förra boken. Boken handlar om hur Sofi, Sussi, Anna och Linda måste våga lita på andra och våga tro på en förändring. Det är inte lätt med det bagaget de släpar på, men alla fyra lyckas på olika sätt konfrontera andra och sig själva och hittar en liten glipa i verkligheten där de kan börja tro och hoppas på sig själva och på den vuxenvärlden som svikit dem tidigare. ”

”Slutet inger ett trevande och skört hopp och lyckas knyta ihop personer och skeenden på ett snyggt sätt.” /Btj-häftet nr 22, 2019. Lektör Annakarin Lindberg.

*

”Och allt blir återfött känns som en dramaserie på TV fast i bokform. Just för att man får titta in i flera olika liv – liv som hänger ihop. Det är ganska ovanligt att få följa flera olika livsöden och ofta svårt att väva ihop dem, men det har författaren lyckats med!

I den första boken fick de fyra olika livsöden ta lika mycket plats, men i den här romanen känns Sussi som en tydlig huvudperson. Hon har förlorat sin mamma, har en frånvarande pappa och är uppväxt bland missbruk och prostitution, men det finns också en fosterfamilj och en ”lillebror” som hon betraktar som sitt eget barn. Det är Sussis liv handlingen främst kretsar kring. Personerna runt omkring blir alla inblandade i hennes trassliga liv och hjälper till att trassla ut det.

Vad jag gillar är att alla karaktärer känns som väldigt ”vanliga” människor. Det är mycket tragik och misär, men skildrat med värme och omtanke. /Louise Halvardsson, författare & poet.

*

”Så har jag då läst min andra bok på ca 25 år. Och precis som med din första bok läste jag ut den så snabbt som möjligt. Så imponerad att du har gjort det igen, skapat en bok som både berör och fängslar mig totalt. Jag vill bara ha fler av dina böcker, nu!!! Du är grym.” /Sara

*

”Du har gjort det igen. En magiskt bra bok som verkligen berör på alla plan.” /Lehna

*

”Så jättebra den här boken också. Är så berörd, men så ska det vara med en bra bok.” /Inger

*

Och allt blir återfött. Vilken himla bra bok! Sträckläste den och tycker den är superbra.” /Petra

*