Den blomstertid nu kommer (pappersboken)

För Linda är tillvaron hela tiden en kamp på många plan. En kamp för att bli sedd och för att lyckas klättra uppåt i den osynliga hierarki som råder i klassen. Problemet är bara att hon utåt inte vågar vara den hon egentligen är… inuti.

  Sofi är den populäraste tjejen på skolan. Hon är den som nästan alla tjejer vill vara som och den som så gott som alla killar vill vara ihop med. För Sofi ter sig tillvaron rätt enkel, så länge ingenting händer som rubbar hennes position…

  Anna är mobbad. Alla i klassen vet, men ingen gör något. För att undvika ångest flyr hon in i läxorna. Hon pluggar hårdare och hårdare, pressar sig till det yttersta men mobbingen trappas upp och situationen blir ohållbar.

  Sussi är ett år äldre och bor i en liten lägenhet tillsammans med sin alkoholiserade mamma och lever i en destruktiv tillvaro. Av olika anledningar blir hon inblandad i de andra tjejernas liv.

Den blomstertid nu kommer” utspelar sig på 80-talet, men är inte den sedvanliga nostalgiska tillbakablicken. Allt var inte bättre förr. Det är stundtals en svidande kritik mot en oförstående vuxenvärld som valde att blunda och istället sopa under mattan. Samtidigt är det en kärleksförklaring till det som en gång var och ett försök att försonas med sig själv.

Boken släpptes den 22 september 2017 och ges ut av Lindskog Förlag.


Så här ser baksidan ut:

20171010_122103

”Vilka komplexa karaktärer du har skapat.

Vilket öga för detaljer du har när du presenterar dessa utsatta, isolerade och smärtsamt sköra människor. Det enkla men kärnfulla språket som beskriver handlingarna, tankarna och känslorna.

Det fula och det vackra. Så naket och ärligt berättat.

Du har gett denna berättelse så mycket själ och kärlek. Vilken känslomässig resa. Jag är rörd till tårar. C. Carlsson

*

Vill du läsa fler recensioner av boken? Kolla in här: https://mariasforfattarblogg.com/recensioner/

På Lindskogs Förlags hemsida kan du läsa början av boken: http://www.lindskogforlag.se/den-blomstertid-nu-kommer_start.php

Vill du köpa boken? Kolla här: https://mariasforfattarblogg.com/har-koper-du-boken/

***