Vänta inte på det perfekta tillfället för att skriva din bok, det kanske aldrig kommer.

Om du bestämmer dig för att skriva en bok måste du ta dig själv som författare på stort allvar! Massor av människor går omkring med en dröm om att skriva en bok, men de väntar in att det perfekta tillfället ska uppenbara sig. Oftast väntar de på att de ska få mer tid till skrivandet. Många av de här människorna kommer aldrig någonsin att skriva en bok. Det är en sak att säga att man drömmer om det, men det är faktiskt en helt annan sak att också göra det! Det är DU och ingen annan som kan skapa tid i ditt liv!

Det jag precis skrev kan kännas hårt och provocerande, men poängen är att det är extremt sant!

Jag var i precis den situationen en gång i tiden, så jag vet. Jag hade börjat skriva på min första roman, men jag kom bara en tredjedel med råmanuset innan jag kände att jag skulle avvakta med resten tills jag fick mer tid till att skriva boken. Tanken var god och fullkomligt logisk, men tiden gick. Dagar blev till veckor, veckor blev till månader och månader blev till år. Och plötsligt blev det ännu jobbigare allting …

Det som hände i det läget (jag har skrivit om det här många gånger, men kommer fortsätta att upprepa det, eftersom det är väldigt viktigt) var att min man tröttnade på ”mitt gnällande” om att jag ville skriva boken men aldrig hittade tid till det.

”Antingen skriver du boken eller så vill jag att du slutar gnälla om saken om och om igen!”

Jag kommer faktiskt inte ihåg hans exakta ord, men det var ungefär så han sa. Min poäng är att trots att jag blev både arg och ledsen och kände mig påhoppad så är jag evigt tacksam för hans ord, för det var nog det jag behövde få höra just då. Det ledde till att jag kände ”Jag ska banne mig bevisa för dig att jag kan skriva en bok, och den ska bli jävligt bra dessutom!”

Alltså: Du måste själv se till att hitta tid till att skriva din bok, och om du lever i en familj måste du hitta tiden i samråd med familjen!

Steg 1:

Steg 2:
Steg 3:
Steg 4:

Foton: Chatrin Carlsson, Maria Richardsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s