Nästa söndag kan du träffa Skaraborgs Författare på Crea Diem bokcafé i Od!

Om exakt en vecka, söndagen den 14 juli kommer sex av Skaraborgs Författare att befinna sig på Crea Diem bokcafé.

Crea Diem är ett bokcafé som jag hört mycket trevligt om. Det är beläget i Od i Herrljungabygden. För mer info om stället, karta och liknande kolla här: http://www.creadiem.se/

***

Information om dagen:

Sex författare ur nätverket Skaraborgs Författare kommer till Crea Diem bokcafé och högläser ur sina böcker och texter.

Varmt välkommen kl. 14:00 eller kl. 15:00 om du vill lyssna (eller kom lite tidigare om du vill träffa flera författare med regional eller lokal anknytning, prata litteratur, skrivande och böcker).

Magnus R Lindgren, medlem i Skaraborgs författare, arrangerar denna träff i samarbete med Gerd Ljungqvist Persson som driver Crea Diem bokcafé i Od.

Här presenteras jag och de andra fem författarna:

MARIA RICHARDSSON, författare, coach och textförfattare:

Maria Richardsson är författare och författarcoach, och skriver även låttexter. Hon debuterade med ”Den blomstertid nu kommer” 2017 på Lindskog Förlag, och i september släpps uppföljaren ”Och allt blir återfött” på samma förlag.

”Våroffer” är den första delen i deckarserien om Lena Borell, utredare för grova brott på polisen i Skövde, och den kommer snart ut som ljudbok på Lind & Co. Maria medverkar också i antologin ”Skriv om ditt liv” (Ariton Förlag) som släpps nu till hösten.

Maria Richardsson driver Marias Författartjänst, bloggar på Marias Författarblogg och är ledare för skrivarkurser på Studiefrämjandet i Skövde. För tillfället skriver hon på sin andra deckare.

MAGNUS R LINDGREN, författare och poet, född 1968:

Magnus R Lindgren delar sin tid mellan Lindome söder om Göteborg och Od. Han brukar återkomma till Crea Diem bokcafé varje år. Denna gång som värd för nätverket Skaraborgs författares sommarträff med uppläsningar inför publik.

Magnus skönlitterära debut i bokform är diktsamlingen ”Om det inte hänt hade jag inte blivit” som utkom på Lea Libri förlag hösten 2017, och ur vilken flera dikter tonsatts och nyligen getts ut på skiva med COMA-kvartetten.

I november 2018 utkom Magnus R Lindgren med sin andra bok – ”Detta privata” – en kortroman som tidigare i år nominerades till Selmapriset. Magnus har en konstnärlig master i kreativt skrivande och har tidigare tilldelats utmärkelser för både noveller och dikter.

MARIA BOURONCLE, författare, född 1965:

Maria Bouroncle, född och uppvuxen i Göteborg, debuterade i december 2018 med den autofiktiva romanen ”Det kom för mig i en hast: Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson”. Boken handlar om författarens mormors syster som en kall påskmorgon 1929 dränkte sina tre barn i byn Vesene i Västergötland.

Händelsen var länge en väl förborgad hemlighet men efter Bouroncles uppmärksammade bok har den nu även blivit film. ”Barnamörderskan i Vesene” av dokumentärfilmaren Carl Eneroth hade premiär i Herrljunga i mars 2019.

Efter en lång internationell karriär med biståndsarbete är Maria Bouroncle sedan 2019 tillbaka i sin hemstad som författare på heltid.

MARIANNE E GUNVE, debutantförfattare efter lång yrkeskarriär:

Marianne E Gunve inspirerades av sin födelseort Sandviken i debutromanen ”Fina Flickor”, som utkom i november 2018. En historisk relationsroman som utspelar sig mellan åren 1932 och 1939. Samhällsklassernas ömsesidiga misstänksamhet mot varandra är ett dilemma i romanen. Lika vanligt i en industriort som på landsbygden. De övriga tre är jämställdhet mellan könen, sexualitet och de politiska strömningar som rådde under 30-talet. Dessa fyra dilemman vävs samman under temat ambivalens.

Marianne har även skrivit flera noveller, publicerade i Bonne Nouvelle, och en outgiven diktsamling efter två kurser för poeten Melanie Neilson i Brooklyn, New York. Efter tio år i Göteborg blev hon skaraborgare 1979: Hon skriver nu på uppföljaren till ”Fina Flickor”, som skildrar 40-talets Sverige.

KARIN M. KARLBERG, författare, född 1969:

Karin M. Karlberg är född och uppvuxen i Linköping. Nu bor hon utanför Skara tillsammans med sin familj.

2018 debuterade Karin med romanen ”Småstadspuls”, utgiven av bokförlaget SOL. Handlingen utspelar sig i den fiktiva småstadsidyllen Sandköping där flera hemligheter bubblar under ytan. ”Småstadspuls” är en rapp och spännande feelgood-roman med humor, färgstarka karaktärer och kluriga kopplingar.

JULIA WESTLUND, ordvrängare:

Julia Westlund är född och uppvuxen i Kalmar län men är boende i Skövde sedan 2011. Hon gav 2009 ut en liten självbiografi med titeln ”Åren då jag bar skor”, men håller nu på med en ny mer omfattande självbiografi som har fått arbetstiteln ”Havsglas”. Temat för båda är psykisk ohälsa.

När hon inte springer upp och ner för minnenas allé i sitt självbiografiska skrivande, kan Julia Westlunds penna trolla fram noveller, någon dikt eller kanske till och med fan fiction.

VÄLKOMNA!

Här hittar du övrig info om arrangemanget, och du kan också gå in och anmäla dig här om du kommer: https://www.facebook.com/events/1439690116240162/?event_time_id=1439690119573495

Nyfiken på Skaraborgs Författare? Läs mer här: https://mariasforfattarblogg.com/skaraborgs-forfattare/

En tanke på “Nästa söndag kan du träffa Skaraborgs Författare på Crea Diem bokcafé i Od!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s