Vad betecknar en feelbad, egentligen?

Jag har lite skämtsamt kallat Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött för feelbad eftersom jag skriver allt annat än feelgood och jag vet att många mår dåligt över vissa scener.

Men så hörde jag att uttrycket feelbad används på allvar av en del för att beteckna genren på en viss typ av böcker, böcker som går ut på att livet är värdelöst, och då blir saken en helt annan. Då är mina böcker INTE någon feelbad!

Det är klart att min tanke inte är att man ska må skit när man läser, att man ska känna att livet är värdelöst och att jag bestämmer mig för att mina böcker ska sluta i misär.

ABSOLUT INTE!

Men livet är ingen feelgood, jag tror inte på lyckliga slut.

Jag tror på stunder av lycka, absolut, men inte exempelvis på att två människor får varann och sedan känner lycka resten av livet.

Nej, som jag ser det är livet stundtals oerhört hårt och vasst för de allra flesta och många kämpar med psykisk ohälsa, dåligt självförtroenden och misslyckanden.

Jag tycker Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött känns realistiska, och för mig är de också fulla med hopp.

För mig är mina böcker som livet självt.

Livet består inte av att vänta ut stormarna.

Det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s