GRATTIS LOTTA LUNDH!

Mitt mål när jag skrev ”Den blomstertid nu kommer” var att bli utgiven på ett traditionellt förlag. Det är en dröm för de allra flesta som skriver. Jag lyckades till slut, men vägen dit var inte spikrak. Det är ju mycket om detta min författarblogg handlar om, att inte ge upp! Att bli antagen av ett traditionellt förlag är inte omöjligt, men det kan tyckas det. Det är nämligen en så oerhört liten del av alla som skickar in sina manus som faktiskt får ett ”ja.” 

Min gästbloggare i juni, Lotta Lundh, har all anledning att fira nu och jag är jätteglad för hennes skull. 

Ikväll ska jag dricka ett glas bubbel för dig Lotta. GRATTIS!!!

Här kommer en bild på Lotta i firartagen. Läs hennes text om varför hon firar nedan:

***

38637426_2141035396174349_1463519963061944320_n (002)

Nu sitter jag här med ett glas champagne i handen. Det jag trodde var en dröm, omöjlig att uppnå, har inträffat. Jag har fått bokkontrakt! Inte ett, utan två till och med. Det är nästan så att jag måste nypa mig i armen för att tro på det.

Hur gick det till då? Jag filade på en historia under tiden jag studerade på Skrivarakademins skrivarlinje på distans, tills vi var färdigutbildade i början av juni. Då kände jag mig även klar med manuset, som jag kallade Familjen. Jag hade skrivit den som att den utspelade sig i en fiktiv stad, och var en otäck deckarhistoria. Jag skickade in den till flera förlag och som vanligt när man skickar in manus känns det som en evighet innan man får svar. Flera nej damp ner i inkorgen, innan ett förlag hörde av sig och var intresserade. De hade dock några synpunkter på manuset som de ville att jag skulle ändra. Sagt och gjort, jag filade och ändrade. Strök och la till. Jag gjorde om så att allt utspelade sig i en riktig ort, nämligen Sunne, min egen hemstad. Jag tog bort några personer som inte tillförde så mycket till historien och finslipade lite till.

Sedan skickade jag tillbaka till det aktuella förlaget, och nu var det bara att vänta och se om de tyckte om det igen. Under tiden jag väntade skrev jag en historia till, som nu utspelade sig i Sunne från början. Det gick lätt att skriva den, och den blev klar på mindre än en månad. På vinst och förlust skickade jag in även den till förlaget, utan att ens ha läst igenom manuset en enda gång. Jag tänkte att det var ett sätt att visa att jag kan skriva mer än en bok och att det finns potential till en serie böcker.

Döm om min förvåning när jag redan fyra dagar senare fick svar. När jag såg vem mailet var ifrån tänkte jag direkt ”Åh nej, det blev inget”. Öppnade mailet med en suck och läste. Förläggaren började med lite åsikter om historierna och avslutade med ”Jag skickar också med något helt annat, nämligen två avtal för jag vill gärna ge ut dina böcker”. Va?! Vem var gladast i stan nu då? Jag kände en glädje jag inte känt på länge. Sprang och talade om för min man och ringde till mamma. Det var svårt att få in i skallen att det verkligen hände mig.

I några veckor nu har jag hållit det hemligt, för jag ville inte gå ut med något innan jag skrivit på avtalen. Idag kom det ett tjockt kuvert från förlaget med mitt namn på. Fortfarande känns det overkligt, men nu händer det verkligen! Under 2019 kommer Lind & Co ge ut två av mina böcker. Snart kanske jag törs kalla mig författare till och med. 

3 reaktioner till “GRATTIS LOTTA LUNDH!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s