Blogg

Här köper du mina böcker signerade innan jul!

Känner du någon som önskar sig en spännande eller berörande bok i julklapp?

Eller är det så att du är nyfiken på mina Skövde-deckare och relationsromaner själv?

Den som vill kolla in mina böcker har möjlighet att göra det mitt i Skövde centrum den tredje och fjärde advent då jag kommer att finnas på plats i en av de röda bodarna på Hertig Johans torg.

Lördag 11 dec: 12-16

Söndag 12 dec: 12-16

Lördag 18 dec: 12-16

Söndag 19 dec: 12-16

Den 11 och 12 december har jag sällskap av Karin M Karlberg från Skara som skriver feelgood: Karin M Karlberg – Joelsgården Förlag (joelsgarden.se), och den 18 och 19 december har jag sällskap av Jan-Erik Ullström, en Skövde-författare som nog inte behöver någon närmare presentation, men vill du kolla in hans utgivning så finns den här: https://www.janerikullstrom.com/bio)

Välkommen!

Läs mer om julmys i Skövde centrum här: https://www.vastsverige.com/skovde/evenemang/julmys-i-centrum/?site=5428

Här kan du läsa mer om julmarknaden på Hertig Johans torg: https://www.vastsverige.com/skovde/julmarknad/

Black Friday-erbjudande på mina böcker gäller även idag!

Du vet väl att mina böcker finns på Adlibris, Bokus, CDON och Ginza?!

Alla dessa 4 ställen har dessutom Black Friday-deals som gäller även idag (även om jag har svårt att se exakt vad Ginzas erbjudande innebär.)

Bild nedanför från CDON.

Här beställer du!

Sök på önskad titel när du klickat in på länken så kommer min bok upp! 🙂

Adlibris: https://www.adlibris.com/se

Bokus: Bokus bokhandel: Handla böcker online – billigt, snabbt & enkelt!

CDON: CDON | When a great deal means a great deal!

Ginza: https://www.ginza.se/

Nu är Petronellas begravning över

När begravningen äger rum blir det på riktigt. Allt var på riktigt innan också, men när begravningen äger rum är det som om jag tvingas förstå på ett annat sätt. Innan kunde jag välja att försöka blunda emellanåt, men inte här, inte nu.

Du är borta. Du är verkligen borta.

Så många vänner är där, våra vänner. De är lika bedrövade som jag. Över att du är borta.

Marias Författarblogg är min blogg, fast hur hade den sett ut om inte du funnits?

Kanske hade den inte funnits alls.

Det var ju förstås din idé att jag skulle starta en blogg över huvud taget. Jag var mer tveksam, hade aldrig bloggat förut, eller ens funderat över att göra det.

”Klart du ska ha en blogg”, sa du.

Du hade åsikter om varenda inlägg jag skrev, du var en av mina mest hängivna supportrar och stöttade mig i allt. Eller nästan allt. För jag vet att du blev upprörd över den där detaljen med Sofi i ”Och allt blir återfött.” För mina karaktärer var på allvar för dig också, och du hade velat se en annan utveckling.

Jag vet att du var oerhört nyfiken på min kommande bok ”Fallet Nathalie”, del 3 i Lena Borell-serien. Och jag vet att när den släpps till våren kommer du absolut att vara med mig på något sätt, för det finns inte en chans i världen att något skulle kunna hålla dig borta från det.

Texten som följer under bilden på dig här nedanför skrev jag på min Facebooksida i fredags, precis efter begravningen. Idag är det söndag, och jag vill ha texten här på bloggen också.

Petronella Simonsbacka. ❤️❤️❤️

Jag älskar den här bilden på dig. En av alla bilderna jag tog på dig från ditt boksläpp i Åmål i somras.

Du ser så lycklig ut, så segerviss!

Du befann dig mitt i din cancerbehandling, och jag vet inte hur du orkade men du gjorde det.

Jag är så glad att jag var med dig den dagen. En fantastisk dag.

Idag var en helt annan dag, dagen för din begravning. En dag som var så fel på alla sätt för så här skulle det ju inte bli.

Du ville aldrig prata om döden, du ville bara prata om livet. Om att leva vidare. Det är för jävligt att du inte fick göra det.

Vi tog farväl av dig idag. Kastade ner en blomma på kistan, och det var tänkt att man skulle säga hejdå. Men tyvärr, jag kan inte säga hejdå, det går inte. Jag kastade ner blomman, men något farväl blev det inte.

Hur skulle jag kunna säga farväl när det känns som om du fortfarande är här bredvid mig?

Efteråt träffades vi, jag och några av våra gemensamma vänner. Vi lunchade tillsammans, fikade, pratade. Delade massa minnen om dig. Vi grät och skrattade. Och jag tänkte att du borde varit med, du skulle ha älskat det.

Du älskade att luncha, du älskade att fika, du älskade att prata. Och du älskade när vi alla träffades tillsammans.

Du var inte som andra.

Nej, det var du verkligen inte.

Du var så mycket mer.

Du fattas mig.

Du fattas oss.

För alltid. ❤️

Jag har haft 40 olika gästbloggare här på min blogg!

Apropå mitt förra inlägg om traditionell utgivning, hybridutgivning och egenutgivning:

Varje månad sedan mars 2018 har jag haft en gästbloggare här hos mig, och där är spridningen stor. Jag har faktiskt haft hela 40 st olika gästbloggare här, och några av de 40 har dessutom gästbloggat två gånger!

Foto: Chatrin Carlsson

En del av mina gästbloggare är utgivna på traditionella förlag, en del på hybridförlag och en del via egenutgivning. En del är ännu outgivna. Och att första boken ges ut på ett visst sätt betyder ju inte att nästa bok måste ges ut på samma sätt, det är flera av mina gästbloggare tydliga exempel på!

Läs om mina gästbloggare – Här finns MASSOR att inspireras av!

Hur har de gjort och varför?

Kolla in här: https://mariasforfattarblogg.com/mina-gastbloggare/

Skillnad mellan traditionell utgivning, hybridutgivning och egenutgivning.

Min största dröm var att bli författare. Jag lyckades. Det tog tid, betydligt längre tid än jag trodde, men jag lyckades. Med lyckades menar jag här att jag fick min debutbok utgiven på ett traditionellt bokförlag, vilket var det målet jag hade framför mig hela tiden.

Det finns så många som har exakt samma dröm som jag hade. Som kämpar stenhårt, som lägger ner all tid och kraft i att lyckas … men som ändå aldrig kommer bli utgivna på ett bokförlag med traditionell utgivning.

Det är så det är. Branschen är både orättvis och hård. Det bör alla som skriver vara medvetna om – att det handlar om att kämpa stenhårt, men att det kanske ändå inte blir så att du blir utgiven på ett traditionellt förlag.

Men – det finns andra möjligheter till utgivning.

Man kan alltid köpa sig till utgivning, alltså välja att ge ut sin bok själv. Väldigt många ger idag ut sina egna böcker. Här vill jag vara tydlig med att jag är väl medveten om att en del väljer egenutgivning i första hand, och att många egenutgivna böcker har väldigt hög kvalitet. MEN eftersom vem som helst kan ge ut en bok finns det också egenutgivna böcker som inte är ordentligt korrekturlästa, böcker med taffligt språk, böcker som aldrig skulle ha haft en chans till en vanlig utgivning.

Ett annat alternativ för att ge ut sin bok är att ge ut det via ett hybridförlag.

Vad är då ett hybridförlag?

Svar: Ett hybridförlag är ett förlag som till skillnad mot traditionell utgivning (där förlaget bekostar hela utgivningen) har ett upplägg där författare och förlag delar på kostnaderna. Hur upplägget ser ut och hur mycket pengar man behöver lägga beror förstås på vilket hybridförlag det handlar om.

Tanken med en utgivning via hybridförlag är ju att författaren ska tjäna mer på bokförsäljningen än vad man gör på ett traditionellt förlag och den tanken är förstås bra. Men om boken inte säljer?

Ett stort problem i sammanhanget är att det inte bara finns seriösa hybridförlag, det finns också oseriösa. Och det är inte helt tydligt vilka av dessa som är seriösa och vilka som inte är det, för naturligtvis utger sig alla hybridförlag för att vara seriösa.

Vissa hybridförlag är alltså bara en form av en utgivningstjänst, trots att man formulerar brevet till den blivande författaren som att manuset är utvalt för att det håller hög kvalitet. Ett annat problem bland hybridförlag kan vara att man inte är tydlig med att man just är ett hybridförlag.

Eftersom de traditionella förlagen refuserar många manus som de faktiskt tycker är mycket bra, exempelvis på grund av att de känns för smala, så är det inte automatiskt så att en utgivning på ett hybridförlag eller en egenutgivning innebär att manuset är sämre, även om det KAN vara så.

Du väljer själv om ett erbjudande om utgivning på ett hybridförlag känns rätt eller inte.

Men räkna noga på det innan du tar ditt beslut.

Hemma från Värmlands bokfestival

Värmlands Bokfestival är över för i år, och jag har fyllt 50.

Att fylla år ska förstås vara en sak att fira, och att fylla 50 är ju en sådan där ålder som folk brukar fira extra mycket. Jag kände mig väldigt kluven inför detta.

Å ena sidan är jag egentligen för firande – Jag älskar event, jag älskar minglande och det är ju jättekul att träffa folk … men å andra sidan kände jag inte alls för att fira nu när min nära vän Petronella Simonsbacka har dött.

När jag såg att Värmlands Bokfestival gick av stapeln just på min födelsedag var min första tanke ”Åh, vad synd, då kan jag ju inte vara med i år” men så tänkte jag ett steg längre. Jag gillar ju att vara med på bokmässor och ville få en anledning att åka bort på min födelsedag, så egentligen vore det väl alldeles utmärkt att vara med där.

Sagt och gjort.

Värmlands bokmässa ägde rum på Nöjesfabriken i Karlstad den 19 och 20 november. Över 100 utställare fanns på plats, det kom massor av besökare och det fanns fyra olika scener som bjöd på ett stort utbud av olika scen-framträdanden.

Jag och min kollega Karin M. Karlberg åkte tåg tidigt på torsdagen. Det var inte direkt raka vägen från Skövde till Karlstad (tågbyte i Göteborg) men det kändes ändå som en klar fördel att slippa att ta bilen.

”Ta inte med dig mer bagage än vad du med lätthet orkar bära”, stod det på SJ-biljetten. När jag läste de raderna kände jag mig väldigt rebellisk.

Nej, mitt bagage bars inte med lätthet kan jag intyga … 😉

1 resväska (extremt tung, böcker väger ju en hel del), 1 jättebag, 1 roll-up och en sprickfärdig ryggsäck gjorde att jag inte kände mig så smidig direkt.

Nåväl, vi kom fram till Karlstad mitt på dagen, men någon sol syntes inte till. Vi åt en fantastiskt god lunch på denna restaurang: Ll’Amice en italiensk restaurang | Genuin italiensk restaurang (llamice.se)

Sedan åkte vi ut till Nöjesfabriken (inte så värst långt att gå, men vi tog en taxi eftersom det ösregnade.) När vi kom dit fick vi veta var i den stora lokalen våra bord var placerade och sedan var det bara att börja pynta.

Bordet var stort och jag var nöjd med placeringen nära Värmlandsscenen, där jag visste att många besökare skulle hålla till. Jag hade Värmlands Hembygdsförening på ena sidan och ett litet förlag på andra sidan. Snett mittemot mig hade jag Selma Lagerlöf-sällskapet.

Det tar sin tid att fixa iordning sin monter, men när vi var klara med det avslutade vi kvällen på härliga restaurangen Pinchos som låg vägg-i-vägg med hotellet jag bodde på.

Mycket nice!

Heta räkor, våffla med skagenröra och rabarber & jordgubbsmojito var den perfekta avslutningen på kvällen!

Mässan körde igång på fredagen kl. 9.00 och sedan var det fullt ös till kl.18.00 när mässan stängde.

Efteråt var det dags för branschmingel i restaurangen med de andra utställarna, och det var verkligen urtrevligt. Man fick en tallrik med diverse plock på och så beställde man vad man ville ha i baren att dricka till, jag beställde ett glas vitt vin.

Jag hade jättegärna velat stanna länge och gå runt och prata med alla andra, men efter att ha fått i sig plockmaten var det som om luften gick ur lite. Det var nog inte bara jag som kände så. Man ville så mycket, men orken fanns inte riktigt där (dagen hade varit så intensiv), och dessutom behövde man ju få återhämta sig lite inför morgondagen då det mässan fortsatte.

Jag var så trött, men vet inte om jag sov över huvud taget den natten. Jag låg där för mig själv i hotellsängen och funderade över min sista kväll som 49, och hur det egentligen kändes att fylla 50. Det där med att sova på natten är jag inte så bra på.

Foto av Natalie pu00e5 Pexels.com
Foto av Acharaporn Kamornboonyarush pu00e5 Pexels.com

Så blev det lördag. Sista dagen på bokfestivalen. Dagen för min och Annette Brandelids föreläsning. Min 50-årsdag.

Det var så skönt att få sitta för mig själv med mina egna tankar över hotellfrukosten den morgonen. Att reflektera över livet.

Jag tänkte på Petronella en stor del av mässan, och det är inte så konstigt, för hon och jag har för det mesta åkt på mässorna ihop. Vi brukade dela bord. Att hon är borta känns fortfarande helt fel, och fortfarande overkligt. Därför var det så skönt att befinna mig på den här mässan, de kollegorna jag pratade mest med kände ju också Petronella, så hon blev en naturlig del av våra samtal. Det kändes fint (och viktigt) att hon ändå var med på ett hörn.

Och så var det ju det här med att fylla 50. Mina vänner på mässan gratulerade mig, men huvudfokuset låg på mässan. Och det var ju precis så jag ville ha det!

Klockan 15.30 den dagen pratade jag och Annette Brandelid deckarskrivande på Lilla scenen.

Det var en liten tapper skara människor som lyssnade på oss, jag är glad att några faktiskt ändå satt där och lyssnade, med tanke på att Herman Lindqvist hade sin föreläsning samtidigt på Värmlandsscenen.

Efter mässan satt jag för mig själv och varvade ner i baren en stund.

Jag gissar att jag var den sista utställaren som lämnade Nöjesfabriken. Min man hämtade mig sedan, han hade åkt från Skövde tidigare på förmiddagen och hade varit på ishockeymatch när jag var på mässa, och den hade dragit ut på tiden.

På kvällen gick vi till Drott Bar och jag åt Hummer, Räkor och Löjromschips. Och en fin drink till. Det var jättegott och mycket mysigt.

En fin avslutning på en bra mässa och en fin avslutning på en 50-års-dag.

Dagens utmaning: Att lyckas packa så mycket böcker som möjligt.

Jag är en sådan som är vääääldigt dålig på att packa lätt, en sådan som packar en resväska för att sova borta en natt. Det underlättar verkligen inte nu.

Imorgon ska jag åka till Karlstad och Värmlands bokfestival. Jag ser fram emot det, absolut. Men för att komma dit ska jag först åka buss och sedan tåg, två olika tåg.

Jag ser på det jag vill ha med mig och inser att det är tvärkört. Och då har jag ändå bara lagt fram böcker och övrigt för att ”pynta” mitt bord.

Visst, jag kan förstås hålla mig till fyra bokställ, en duk och resten böcker, men så vill jag inte ha det. Och det krånglar verkligen till det.

Å ena sidan kan man tycka att man får anpassa sig när man åker långt, och strunta i allt det där andra som faktiskt inte är ett måste att ha på bordet.

Å andra sidan kommer det att finnas massor av utställare, alltså andra författare, på plats.

Om bordet ser helt ointressant ut så går besökarna till ett annat bord istället.

Och vad är det för vits att vara med på en bokmässa, som kostar en hel del pengar (deltagande, resa & hotell, mat) om man inte tänker försöka skapa ett inbjudande bord?

Just nu ser situationen rätt hopplös ut, men jag jobbar på det. jag brottas med frågor som ”Hur många väskor är för många väskor” och ”Hur många kilo klarar en resväska innan den ger sig.”

Till saken hör att jag tidigare har fått en resväska att braka ihop i samband med en bokmässa, och nu står jag här med en nyinköpt resväska som inte under några omständigheter få gå samma öde till mötes. Och jag har en historik av att ha pressat många handväskor och plånböcker till en för tidig död på grund av extrem övervikt. Man måste ju faktiskt lära sig av sina misstag.

Men böcker är tunga. Och många böcker tillsammans gör att det blir jättetungt.

Hm. Kanske funkar det att ta 19 mindre väskor istället för två stora?  😜 

Fortsättning följer …

Sju deltagande författare

Det kommer att vara många författare på plats. Många utställare och många föreläsningar. Många olika författare.

Alex Schulman föreläser exempelvis på Värmlandsscenen kl.12.00 på fredagen.

Jag och Annette Brandelid diskuterar deckare på Lilla scenen på lördagen kl. 15.30.

Här hittar du alla programpunkter: https://varmlandsbokfestival.se/program/

”Fallet Nathalie” är med i vårkatalogen från Lind & Co.

Igår fick jag Vårkatalogen 2022 från Lind & Co i brevlådan.

Alltid spännande att spana in den kommande utgivningen förstås, och allra mest spännande är ju att min ljudbok Fallet Nathalie finns med!

Där, på sista sidan i katalogen finns den.

Där ligger den bland andra kommande ljudböcker och ser fin ut.

Hur den kommer gå som ljudbok vet ingen i nuläget.

Just nu, såhär innan släppet, är allt möjligt.

Handling i Fallet Nathalie, tredje boken i Lena Borell-serien:

18-åriga Nathalie lämnar Bogrens Salonger efter en blöt festkväll och försvinner sedan spårlöst. 
Ingen tycks veta vad som hände, men Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde, och hennes kollega Thomas Bergwall, är säkra på att någon i utredningen ljuger. Så dyker ett vittne äntligen upp, ett vittne som har viktig information. Kommer teamet hitta Nathalie och få reda på sanningen om den där natten?
”Fallet Nathalie” handlar om saknad som aldrig försvinner men också om nya livsvillkor, svartsjuka och begär.

Vill du bläddra i Vårkatalogen 2022?

Här finns den: KATALOG_V2022_hemsidan.pdf (lindco.se)

Nu har jag lyssnat på hela min bok Våroffer.

Den av mina böcker som släpptes först som ljudbok var Våroffer. Den släpptes i mars 2020. Sedan dess har mina andra tre böcker också släppts som ljudbok.

Gunilla Leining läser Lena Borell-serien och Malin Molin läser Blomstertid-serien, och jag gillar båda mina uppläsare.

Jag har tidigare lyssnat på delar ur samtliga mina fyra böcker. Alltså, vissa kapitel här och där, men jag hade inte lyssnat på hela böckerna från början till slut. Inte förrän nu.

Varför?

Jag tror det beror på tre saker.

För det första: Texten kommer så oerhört nära. Jag återupplever varenda rad jag skrev och varför jag skrev just den raden, det blir oerhört känslosamt.

För det andra: Jag letar efter fel. Jag vill inte hitta några fel. Absolut inte, men ändå dammsuger jag det jag lyssnar på i de mest svåråtkomliga hörnen. Den som letar efter fel kommer till slut riskera att hitta något.

För det tredje: När en bok släpps är jag i full gång med nästa bok. En författare jobbar så, eller rättare sagt – så jobbar i alla fall jag som författare. Att släppa en bok är en lång process och eftersom mitt mål hela tiden har varit att så småningom kunna försörja mig på det här så blir det inga ”döperioder.” När en bok är färdigredigerad är jag igång för fullt med nästa.

Självklart är det så att jag vill lyssna på mina ljudböcker, och jag kommer också att göra det. Men det är en process.

NU har jag faktiskt dock lyssnat klart på Våroffer.

Jag gjorde det! Lyssnade på hela från början till slut!

Det var stundtals känslomässigt jobbigt, men jag känner mig stolt över att det är jag som har skrivit den här berättelsen och att Gunilla Leining har läst in den så bra! Det är svårt att förklara känslan hur det känns att lyssna på sin egn bok på det sättet.

Emellanåt kändes det nästan lite overkligt att det är jag som har skrivit det här, men framförallt kändes det otroligt coolt!

Har alla verkligen samma chans?

Foto av Daniel Absi pu00e5 Pexels.com

Jag får ofta höra av de som läst eller lyssnat på mina böcker att mina karaktärer berör dem. Och det var ju just det jag hoppades på allra mest innan min debutbok släpptes, att mina karaktärer skulle få stanna kvar i tankarna hos den som hade läst.

Olika människor berörs av olika karaktärer, så är det ju, men den av mina karaktärer som verkar ha berört allra flest är Sussi.

Sussi finns med i mina två böcker Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött.

I Den blomstertid nu kommer är Sussi 15 år och lever en destruktiv tillvaro med sin alkoholiserade mamma i en liten lägenhet.

Foto av Ryanniel Masucol pu00e5 Pexels.com

När boken börjar har Sussi inga framtidsversioner, hon har avslutat nian utan godkända betyg, och hon låter män tafsa på henne i utbyte mot sprit och cigaretter. Den enda som betyder någonting för Sussi är hennes mamma. Sussis mamma älskar sin dotter, men alkoholen tar över henne och hennes liv mer och mer, och till slut klarar mamman inte längre att ta hand om vare sig sig själv eller sin dotter.

Min karaktär Sussi är påhittad, men ändå är det ju förstås så att hon finns på riktigt, för bakom fasaden finns det många som har det som hon på ett eller annat sätt.

Sussi är ett maskrosbarn. Men hon är också en överlevare, och mycket händer med henne under bokens gång.

Hon är en fantastisk människa, och jag tänker att det var nog det jag ville visa med henne.

Att hon är så mycket mer än bara den där uppkäftiga tjejen som sitter och röker på bänken, den som många inte låtsas om, den som många går omvägar förbi.

Alla människor har en historia att berätta, alla, men ibland är det lätt att missa det.

Foto av Kat Smith pu00e5 Pexels.com

Till Petronella

Till Petronella

Du har gått bort
från mig
från världen
Du har gått bort
och finns inte mer
Och jag ser på det där sms:et
det jag skickade
till dig
det sista sms:et
det du aldrig svarade på
och jag förstår ju nu 
varför jag aldrig fick svar

En del av mig tänker att det ändå var väntat
men en annan del av mig förstår ingenting
Det är en overklighetskänsla
här inom mig
här runt mig
och allt 
påminner om dig
hela tiden
i allt jag gör
i allt jag är
för nästan allt jag gjorde
gjorde jag med dig

Och du skulle ju vara konferencier 
på mitt nästa boksläpp
precis som du var på mina andra
för jag vet att du ville det
och du var ju så bäst på det
Nu är allt så tomt
och jag vet inte ens 
hur ett boksläpp skulle se ut
utan dig vid min sida
Jag har ingen aning
för jag har aldrig provat
jag vet inte hur det skulle gå till

"Det är okej att jag är dålig, 
allt är okej, 
bara jag får fortsätta leva, 
för jag vill ju leva"
Så sa du
"Allt är okej 
bara jag får fortsätta leva"
Tomheten breder ut sig
Och jag vet inte om jag på riktigt har förstått än
"Bara jag får fortsätta leva"
Vi som stod bredvid, vi hoppades ju så
"fortsätta leva"

Du har tagit ditt sista andetag
men jag ska aldrig
sluta prata om dig
för du ska inte få försvinna
Inte från mina minnen
inte från mina tankar
inte från mig
Du fick inte fortsätta leva
och allt är inte okej
det är för jävligt
men du kommer alltid 
finnas kvar ändå
 

/Maria Richardsson
Har haft en fin julmarknads-helg

Det var en intensiv helg på Knistad Julmarknad. Mycket besökare, bra försäljning, och framförallt många intressanta diskussioner.

Många som var där kände till mina böcker eller mig som författare, betydligt mer än vanligt och det måste vara ett gott tecken.

Särskilt var det ju mina deckare som folk var intresserade av, men det fanns också en hel del intresse för mina relationsromaner.

Jag vet ju att Våroffer har gått väldigt bra som ljudbok, och det blev tydligt i helgen eftersom många sa att de redan hade lyssnat på den.

När man är ute på ett event som det här är det viktigt att tänka på att det inte bara är försäljning som räknas.

Nej, det där att få folk att komma in i tältet och läsa på baksidorna av böckerna räknas också!

Kanske är det någon av de jag träffade i helgen som bestämmer sig för att önska sig någon av böckerna i julklapp, eller som beställer hem någon av dem vid senare tillfälle.

Som författare kan man aldrig räkna med eller utgå ifrån att böckerna kommer bli sålda när man är ute så här, det vet man aldrig. Men böcker säljer också på sikt. Man kan aldrig tjata sig till ett intresse för böckerna, men man kan berätta för de som är intresserade och hoppas på att de sedan väljer att köpa böckerna, söka efter dem eller berätta om dem.

Flera personer kom fram som redan hade läst /lyssnat på böckerna, gillat dem och nu hade massor av frågor om uppföljaren!

En del hade faktiskt läst alla fyra, och ville gärna berätta om vilka som var bäst – mina två relationsromaner eller mina två deckare – en del håller deckarna högst, medan en del klart föredrar de andra två!

Som författare är det förstås oerhört intressant att få höra deras tankar och åsikter.

Jag delade utställningsplats med min kollega Karin M. Karlberg, som skriver feelgood, och vi fick en mycket bra plats snett framför huvudingången denna gång. Tack Knistad för en mycket trevlig helg, vi ses! 🙂