Blogg

Ny recension på Våroffer! Betyg: 5 av 5!

De där känslan av lycka som man känner när en person skriver fint om någon av mina böcker, den känslan är här igen, för kolla in denna recension:

Vilken spännande bok. Det var nästan så att man glömde andas mellan raderna. Karaktärerna var oslagbara. Man riktigt såg personerna framför sig. Storyn mycket mycket bra. Vill ha en fortsättning snart.
_
Jag ger den 5/5 💜💜💜💜💜

Recensionen är skriven av Maria bokälskare Johansson på Instagram. Här hittar du inlägget i sin helhet: https://www.instagram.com/p/CGo76V3Jd2j/

Författarvardag.

Igår Skara, idag Falköping.

Är man en känd författare behöver man inte försöka sälja in sin bok på det här sättet, då hamnar man automatiskt på de stora bokhandelskedjorna, men de allra flesta av oss behöver själva jobba för att få boken att tas in på någon bokhandel.

Som jag har sagt förut är det här en hård bransch och det vanligaste svaret man får är tyvärr nej.

Det räcker alltså inte med att lyckas komma igenom det där nålsögat för att få sin bok utgiven, man måste oftast fortsätta jobba varenda dag för att ta sig framåt.

Min debutbok släpptes 2017, och när boken blivit utgiven var jag väldigt oerfaren. Men, som med allt annat, övning ger färdighet. Och jag har lärt mig massor av nya saker hela tiden.

När jag försökte sälja in Den blomstertid nu kommer i början möttes jag med skepsis. Jag märker tydligt att jag tas på större allvar som författare nu när jag skrivit tre böcker. Men självklart har det också betydelse att Våroffer är en deckare, och att den utspelar sig i Skövde och städerna runtomkring.

Vilka bokhandlare som tar in Våroffer får ni veta när den saken är klar.

Men när jag nu ändå var i Falköping passade jag på att kolla in Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött på deras plats på Falköping bibliotek.

Där stod de och såg snygga ut!

Signering i Karlsborg!

Spännande saker händer!

Den 30 oktober är det ”En annorlunda eldfest” i Karlsborg mellan 18.00 och 20.00 och jag kommer vara på plats i Karlsborgs bokhandel för att signera Våroffer!

https://www.vastsverige.com/karlsborg/evenemang/en-annorlunda-eldfest/

Obs! Alla tar vi gemensamt ansvar för att följa de Covid 19 – rekommendationer som finns!

Kanske blir det fler signeringar på andra ställen framöver … Intresset för Våroffer som pappersbok känns nämligen stort!

Båda mina böcker i Blomstertid-serien var utlånade på biblioteket i Skara!

Igår var jag i Skara. Jag har aldrig varit inne på biblioteket där förut, men när jag nu ändå var där tänkte jag gå dit och kolla om de hade mina två första böcker. Alltid roligt att ta ett kort på dem i så fall.

Det blev inget kort. Men inte för att de inte fanns där. Det gjorde de, men både Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött var utlånade! 😀

Denna bild, med mina två första böcker fint skyltade, är från Stadsbiblioteket i Skövde!

Dagens livesändning med mig och Annette Brandelid är inställd.

Ibland blir det inte som planerat.

Både jag och min kollega hade satt fram emot livesändningen av denna föreläsning på SV Skaraborg idag, men tyvärr har den fått ställas in på grund av sjukdom.

https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaraborg/nyhetslista-skaraborg/bokmassa-blir-bokhost/

Men även om det inte blir som planerat kan det bli bra ändå, för inspelningen av föreläsningen kommer att bli av ändå, och det är ju huvudsaken.

Uppdatering om detta kommer så fort jag har ett nytt datum!

Fina ord om Våroffer.

I förrgår såg jag i mitt Facebookflöde en kommentar på ett ljudboksforum. Inlägget låg i en tidigare tråd om min bok Våroffer. Så här stod det:

”Har precis lyssnar klart. Lyssnat på ca 100 böcker i år och denna rankar jag som topp 3! Känns som starten på en sagolik serie. Ser verkligen fram mot nästa bok! Du är väl värd alla fina kommentarer. Oj så bra detta var. Kul med lite udda sidospår kring huvudpersonerna.”

Det är vackra ord.

”Känns som starten på en sagolik serie.”

När man skriver en bok är ju just det förstås det man hoppas på, att någon ska känna sig berörd av det man skriver. Att någon ska längta efter mer.

Jag känner mig så tacksam över att det faktiskt blev så.

Boksläppserbjudande på Våroffer!

På grund av Covid 19 har jag fått ställa in mina tankar på en releasefest i samband med boksläppet. Istället kör jag ett förmånligt boksläppserbjudande på Våroffer denna veckan ut!

Våroffer kostar 120 kronor, och för att få den hemskickad betalar du 160 kronor. Boken är förstås signerad efter dina önskemål!

Den som har möjlighet att hämta upp boken i Skövde kan göra det (vi bokar tillsammans tid och plats i centrala Skövde.)

Erbjudandet gäller endast vecka 43, och i samband med detta erbjudande kan du också köpa mina tidigare två böcker Den blomstertid nu kommer och/eller Och allt blir återfött till förmånligt pris. (160 kronor styck eller 300 för båda.) Priset för frakten blir då något högre, beroende på vilka böcker du köper. (De väger lite olika.)

Kontakta mig för att få exakt prisuppgift.

https://www.joelsgarden.se/varoffer/

http://www.lindskogforlag.se/den-blomstertid-nu-kommer_start.php

http://www.lindskogforlag.se/och-allt-blir-aterfott_start.php

Gryningsdåd finns redan nu med på listan Mest efterlängtade på Storytel!

Gryningsdåd ligger just nu på plats 34 i kategorin Mest efterlängtade på Storytel. (Kategorin Mest efterlängtade baserar sig på siffror över vilka böcker som flest personer har lagt i sin bokhylla, alltså vill lyssna på när den kommer.)

Plats 34 låter ju i sig inte särskilt högt, men med tanke på att det nu är oktober och ljudboken inte släpps förrän i mars tycker jag det är stort att den redan nu finns med på den listan!

Det är många som väntar på att den ska släppas och det bådar ju gott!

https://www.storytel.com/se/sv/books/2006692-Gryningsd%C3%A5d

Spännande event på onsdag!

Deckargenren är oerhört populär. Det finns hur många deckare som helst, men framförallt finns det läsare som efterfrågar mer!

De som läser deckare har alla väldigt olika krav på hur en deckare ska se ut, hur karaktärerna ska vara och hur de inte får vara och hur spänningen ska byggas upp.

Jag har tänkt på ett sätt när jag har skrivit mina deckare i Lena Borell-serien, och min kollega Annette Brandelid har tänkt på ett helt annat sätt när hon har skrivit sina böcker i af Hjo-serien. I våra böcker finns det stora skillnader, men också tydliga likheter. Vi kommer att diskutera kring detta på onsdag i en livesändning på Youtube.

Sändningen sker i samarbete med Bokhöst 2020 med SV Skaraborg.

Läs mer om sändningen och om Bokhöst 2020 med SV Skaraborg här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaraborg/nyhetslista-skaraborg/bokmassa-blir-bokhost/

Annette Brandelid har tidigare gästbloggat här på Marias Författarblogg två gånger. Vill du veta mer om henne och hennes skrivande så finns info här:

Gästblogg från december 2018: https://mariasforfattarblogg.com/2018/12/27/gastbloggare-annette-brandelid/

Gästblogg från augusti 2020: https://mariasforfattarblogg.com/2020/08/31/gastbloggare-annette-brandelid-del-2/

Och vill du veta mer om mig och mitt skrivande är det bara att kolla runt här på hemsidan/bloggen, men här kommer kort info om mina deckare:

Våroffer, del 1, i Lena Borell-serien släpptes som ljudbok på Lind & Co i mars 2020, och i mars 2021 släpps uppföljaren Gryningsdåd som ljudbok av samma förlag.

Våroffer släpptes som e-bok i dagarna av Joelsgården Förlag, och släpps som pappersbok av samma förlag alldeles snart!

Och Gryningsdåd som pappersbok? Den infon kommer det mer om längre fram …

***

Jag hoppas du vill lyssna på mig och Annette Brandelid på onsdag.

Gryningsdåd (ljudboken) släpps den 8 mars!

Ljudboken till Gryningsdåd släpps den 8 mars, men den som har Storytel-abonnemang kan lägga den i bokhyllan redan nu!

En man hittas skjuten i Boulognerskogen i Skövde. Han hade gott om fiender, men vem sköt honom? 
Kartläggningen pågår när ytterligare en man hittas skjuten. 
Tiden blir knapp när Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde, och hennes kollega Thomas Bergwall inser att de måste hitta mördaren innan det smäller till igen.
Gryningsdåd handlar om brott och straff, om strider inom oss, och om att kärleken kanske inte kan övervinna allt.

Gryningsdåd är del 2 i Lena Borell-serien, fortsättningen på Våroffer.