Om den bittra, infekterade konflikten mellan mig och andra deckarförfattare.

Okej, jag erkänner. Rubriken är fejk. Det finns ingen sådan konflikt. Men jag har förstått att många tror det. Och en del vill gärna få till en sådan.

Ett exempel: När min tredje bok skulle släppas var flera tidningar intresserade av att skriva om det. Min tredje bok var Våroffer, vilket innebar att den boken också var min debut som deckarförfattare. De flesta intervjuer kom efter ett tag in på något helt annat än mig och mina böcker, frågorna jag fick handlade nämligen om Kristina Appelqvist. Jag fick frågor som ”Vad tror du Kristina Appelqvist säger om detta” och ”Hur tror du Kristina Appelqvist reagerar nu?” På en del föreläsningar jag var ute på fick jag samma typ av frågor. Märkligt ändå.

Kristina Appelqvist skriver sina böcker. Jag skriver mina. Och självklart måste det finnas plats för flera författare i samma genre inom samma stad, det är ju inte så att man har ensamrätt på staden.

Det blir ingen catfight när vi träffas, det finns inga smockor som haglar i luften. Kolla in bilden på mig och Kristina Appelqvist här nedan. Det är så här det ser ut när vi träffas. Med på bilden är också Annette Brandelid, som skriver deckare som utspelar sig i Hjo. Inte heller henne brukar jag slåss med. 😉

Att vara författare innebär väldigt mycket ensamarbete. Så att träffa andra författare innebär att få träffa kollegor.

I december var jag på årets roligaste fest, nämligen Lind & Co:s julfest på förlaget i Stockholm. Plötsligt minglade jag med massor av andra deckarförfattare som jag bara sett till namnet innan. Det var ju hur häftigt som helst! Såklart! 😀

Man ska inte dumförklara sina läsare/lyssnare. Det är ju inte så att en läsare bara kan ta in EN deckarförfattare per stad.

Det finns ett oerhört stort utbud av deckare och deckarförfattare i Sverige.

De är de som läser/lyssnar som bestämmer.

En del slukar allt.

En del vill bara läsa en viss typ av deckare.

Tur då att det finns att välja på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s