Bokmässan med stort B är över för i år.

Det finns många bokmässor, och jag har deltagit på en del av dem. En del är stora, en del är små. De har alla olika fördelar och nackdelar. Men bland alla dessa bokmässor finns det förstås en som står ut lite extra.

Jag talar om Bokmässan med stort B, den stora Bokmässan i Göteborg.

Nu är den över för i år, och många är vi som redan ser fram emot nästa år. Både författare, arrangörer, förlag och besökare.

Många är vi som går omkring och känner av den där typiska bokmässebakfyllan som alltid dyker upp efteråt, den som inte alls behöver ha med tidigare alkoholintag att göra.

Man blir helt enkelt lite tröttare, lite segare ett tag efteråt.

Alltså, alla de där intrycken på mässan som överfaller en överallt.

Det var intensivt, jättekul … men också dränerande.

Det kommer flera inlägg om bokmässan i veckan. Jag vill inte mixa ihop allt till ett enda inlägg.

Här kommer inlägget om torsdagen, alltså dag 1 på mässan.

Den här dagen ägnade jag åt att gå omkring och mingla. Jag kollade in alla montrar och hälsade på alla författare jag kände, vilket med tiden har blivit en hel del.

Tyvärr tänkte jag inte på att fota alla dessa möten, men här är en bild i alla fall, en selfie tagen av Magnus R Lindgren. Den är tagen ”mitt i smeten” vid Föreningen för Västgötalitteraturs monter, B10:61.

Jag och mina författarkollegor blir väldigt glada när vi ses igen, det syns väl på bilden. 😉
Lasse Bägerfeldt, jag, Maria Bouroncle och Magnus R. Lindgren.

Tågresor kan ibland vara sega, men inte om man har trevliga författarkollegan Marianne Gunve som sällskap!

Jag och Marianne Gunve.

Höjdaren den första dagen var författarminglet på kvällen, ett författarmingel för medlemmar i Författarförbundet och/eller Författarcentrum. (Jag är medlem i båda.)

Här en bild från detta:

Att sitta lite under minglet var inte så dumt. Här pratar jag och Marianne Gunve med Jacob Åkerström, författarförmedlare på Författarcentrum. Marianne och Jacob tillhör Författarcentrum Syd, jag tillhör Författarcentrum Väst.

En av dem jag pratade en del med under minglet var Louise Halvardsson, en författarkollega som jag bara brukar träffa på Bokmässan i Göteborg, men som alltid är så intressant att prata med. Tyvärr hann hon gå vidare på andra äventyr innan hon kom med på bild, lägger därför in en bild från ett av våra tidigare möten.

Bilden på mig och Louise är från 2019, året då vi hade släppt var sin uppföljare strax innan bokmässan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s