Den här veckan har jag varit ute på jobb som inte är det minsta skrivrelaterat.

Onsdag, torsdag och fredag denna vecka blev det inget skrivande. Då var det nämligen demo i en butik någonstans i Skaraborg som gällde.

Äntligen har mitt extrajobb på Brand Impact kommit igång igen efter att, av förklariga skäl, legat nere under pandemin och dess efterspel.

Det är en myt att författare tjänar massor av pengar. Sant är att ett fåtal författare gör det – och de tjänar ju MASSOR av pengar, men de allra flesta författare gör det inte. Alltså måste man ha ett jobb vid sidan av för att få upp inkomsten.

Jag debuterade som författare i september 2017. På den tiden jobbade jag heltid i skolmåltidsverksamheten inom Skövde Kommun. Jag hade haft mitt fasta jobb i 18 år, visserligen inte på samma arbetsplats, men i samma bransch med samma arbetsgivare. När jag debuterade som författare tog jag beslutet att med tiden säga upp mig och försöka leva min dröm.

Att säga upp mig från ett fast jobb var ingenting som kom naturligt, tvärtom. Bara tanken gjorde mig obekväm och stundtals väldigt rädd, och beslutet gick emot mina principer.

Nu är det 2022, och jag sade upp mig 2019.

Jag är helt ärlig när jag säger att jag faktiskt inte har ångrat mitt beslut en enda gång. För nu lever jag min dröm och det är fantastiskt! Visserligen kan jag inte försörja mig på mitt skrivande än – men min inkomst på mitt skrivande blir långsamt högre. Och att gå långsamt framåt leder ju också framåt!

Så onsdag, torsdag och fredag denna veckan bytte jag författarhatten mot kockmössan (i detta fallet kepsen.) När jag lagade till smördegspizza med getost, vitlök, créme fraiche, päron, ruccola och honung gjorde jag mitt allra bästa för att locka folk att provsmaka det jag bjöd på. De flesta tyckte det var görgött (som vi säger här i Skaraborg.)

Varför jobbar jag då med just detta?

För att det är kul! Och för att jag kan styra bra över mina arbetstillfällen.

Jag rekommenderar ingen att säga upp sig från sitt fasta jobb, men för just mig var det rätt.

Ha en trevlig helg. Det tänker jag ha! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s