Som författare har jag googlat på saker jag aldrig någonsin trodde jag skulle googla på

Ja, herregud. De sakerna jag googlat på som författare, och särskilt som deckarförfattare, är stundtals makabra. Minst sagt. Men det viktigaste för mig när jag skriver är mina karaktärer, även de skruvade karaktärerna, även gärningspersonerna i böckerna.

En viktig uppgift är att komma in i karaktären, att vara karaktären på ett sådant sätt att läsaren känner det som om han eller hon är på plats i boken. En bra författare ska vara som en bra skådespelare. Man ska kunna gå ut och in i sin roll, eller snarare sina roller.

Så tänker jag när jag skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s