Det är viktigt att våga utmana sig själv hela tiden.

Många är väldigt rädda för att låta andra läsa det man skriver innan man har skrivit klart.

Det är sunt tycker jag!

Jag vill oftast inte heller ta del av andras tyckande förrän första utkastet är färdigt.

Men om tanken är att boken ska bli utgiven måste man någon gång besluta sig för att våga lämna ut sin text.

Tro mig när jag säger att jag vet att det är skrämmande!

Att boka in ett professionellt lektörsutlåtande på den första bok man skriver är en viktig del i processen tycker jag. För när man försöker få den första boken utgiven gör man ju allt för första gången, och dina vänners utlåtande som testläsare är säkert bra för din självkänsla, men hur kan du vara säker på att de är 100% ärliga i sina omdömen och inte bara vill vara snälla?

Idag dök det upp ett intressant Facebookminne igen i mitt Facebookflöde, kolla in:

6 år sedan idag.

Det har hänt så mycket sedan dess. Idag jobbar jag själv som lektör, den tanken fanns naturligtvis inte då. Inte heller hade jag en aning om att det skulle dröja ytterligare två år efter lektörens utlåtande innan boken väl blev utgiven. Eller att jag skulle sitta drygt tre år efter första utgivningen med ytterligare tre utgivna böcker. Men hur som helst har jag aldrig ångrat att jag skickade mitt manus till lektören den där gången.

Inte en enda gång.

Foto: Petronella Simonsbacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s