Så här effektiviserar du din skrivtid.

I gårdagens inlägg skrev jag att den som vill skriva en bok själv behöver ta ansvar för att hitta sin skrivtid. Man får ta de tillfällen som bjuds, och när jag skrev min debutbok gick jag upp en timme tidigare på morgonen för att få en timmes skrivtid per dag.

Här kommer dagens tips om hur man skapar mer skrivtid:

Eftersom jag var själv på min arbetsplats större delen av dagen använde jag den tiden till att fundera ut scener och intriger i boken. Har man bara simultankapacitet så man får jobbet på arbetsplatsen gjort samtidigt så funkar detta jättebra. Det gjorde att tiden jag hade hemma till skrivande blev mer effektiv eftersom jag när jag satte mig vid datorn redan hade funderat en hel del kring hur jag skulle skriva nästa scen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s