Hur får man tiden till att skriva när tiden inte finns?

Många som drömmer om att skriva en bok säger att de ska ta tag i den saken längre fram, när de får tid till det. Det kan ju fungera om det är så att man vet med sig att man kommer befinna sig i en situation längre fram som gör att man får mer tid över, men att bara gå och vänta på att det helt plötsligt ska dyka upp en massa extratid känns mer som att det bara är något man säger.

Hur viktigt är det för dig att skriva den där boken?

Om det bara är en kul grej bland alla andra saker som du vill testa på så kan du förstås fortsätta avvakta. Men om du drömmer om det dag som natt, om tanken på att få tid över till att skriva den där boken hänger över dig ständigt kan det vara läge att ta tag i saken. Det är nämligen just du som måste göra det.

Hur gör man då det?

Jo, man ser till att skapa tid!

Hur man ser till att skapa tid har jag skrivit om här på bloggen ganska många gånger tidigare, och kommer förmodligen skriva om det många fler gånger.

Det går nämligen att göra det, det handlar om att se sina möjligheter i den situationen just du befinner dig i.

Eftersom jag vet att detta är ett viktigt ämne för många av bloggens läsare ska jag skriva en del om det framöver. Igen.

Jag jobbade i ett skolkök innan jag blev författare, och gick upp halv sex på morgonen. Jag skapade en hel timme för mig själv att skriva på fem dagar i veckan när jag istället började gå upp halv fem för att skriva en timme!

Texten nedanför är från en intervju med mig i Kommunalarbetaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s