Hur är det att vara gift med en författare?

Att vara gift med en författare är nog stundtals lite speciellt, det tror jag.

Om det är positivt eller negativt får andra ha åsikter om … men ja, speciellt är det nog.

För som författare befinner man ju sig emellanåt i en annan värld, en fiktiv värld som är högst verklig för författaren själv, och en stor del av den tiden när man inte befinner sig i den där världen så tänker man på karaktärerna i alla fall.

Som om de vore med i ens familj.

När jag och min man äter middag pratar jag gärna om de som står mig närmast- mina barn och mina karaktärer. De sistnämnda tröttnar mannen på att diskutera emellanåt.

Jag förstår honom. Ibland.

Men samtidigt behöver jag ju någon att diskutera de här sakerna med och han är ju den som är närmast.

Med andra personer skärper jag till mig och pratar om andra saker än mina karaktärer och mina böcker. (Om de inte själva tar upp den saken förstås.) 😉

Debutantbloggen hade ett inlägg om just detta häromdagen: ”Hur är det att vara gift med en författare?”

Jag läste inlägget och kände igen mig väldigt mycket. I inlägget intervjuas Mats Strandberg och Johan Ehn av Gudrun Furumark. Mats och Johan är gifta med varandra och författare båda två.

Mats Strandberg har skrivit flertalet framstående böcker för både vuxna, ungdomar och barn, bland annat Engelsforstriologin (Cirkeln, Eld och Nyckeln) ihop med Sara Bergmark Elfgren.

Johan Ehn har skrivit två böcker för unga vuxna och jag har läst båda med stor behållning, framförallt Hästpojkarna som är bra att jag nog får räkna in den bland de bästa böcker jag har läst någonsin.

Här hittar du Debutantbloggens inlägg: https://debutantbloggen.wordpress.com/2021/03/15/altande-fortroende-och-forhallningsregler-kring-skrivtid/

Och här hittar du ett av mina tidigare inlägg här på bloggen om vad man kan behöva stå ut med när man är gift med en författare: Research är ett sätt att upptäcka nya saker! – Maria Richardsson (mariasforfattarblogg.com)

Foto: Carlsson/Hendberg

Här en bild som visar hur det kan vara när man är gift med en författare. Bilden är från bokreleasen av Och allt blir återfött på Stadsbiblioteket i Skövde 2019. Min man satt vid det första bordet man möttes av när man kom in i lokalen och sålde mina böcker. 🙂 Väldigt praktiskt för mig som då kunde koncentrera mig på att signera böcker, mingla och bli intervjuad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s