Drömmen om att mina böcker ska filmatiseras.

Jag har lärt mig att inte vara så rädd för att erkänna att jag drömmer stort. Att våga drömma stort är nämligen en viktig egenskap när det gäller att ta sig framåt.

Drivkraften i att våga drömma stort är stark!

Utan stora drömmar är det lätt hänt att man står still och stampar. Och det vill inte jag göra.

Jag vill förtydliga att mina stora drömmar inte alls har med hybris att göra.

Jag går inte omkring och jämför mig med Sofie Sarenbrant, Emelie Schepp och Camilla Läckberg.

Men, och det här är en viktig poäng: Även om dessa tre räknas till Sveriges största författare idag så var det inte där de började.

De började också från början.

De har klättrat uppåt.

Och hur klättrar man uppåt?

Jo, genom att tro på sitt eget skrivande och satsa på att hitta fler läsare.

För det är läsarna som kommer att avgöra huruvida mina böcker blir stora eller inte, det enda jag kan göra är att försöka göra vad jag kan för att de ska hitta till mina böcker. Man kan inte tvinga folk att läsa eller lyssna, och det vill jag inte heller. Jag vill att folk ska välja att läsa eller lyssna på mina böcker.

Det är klart att jag drömmer om att någon en dag ska vilja göra en film eller Tv-serie av mina böcker. Men det är inte så att jag jobbar aktivt för att det ska bli så. Jag har inte de rätta kontakterna, och jag har fullt upp med själva skrivandet. MEN, och här kommer en viktig poäng till, ju fler som läser mina böcker och fastnar för dem desto större är ju chansen att även denna dröm kommer att ha en chans att bli verklighet.

Ja, jag kan hålla med om att drömmen kan låta lite väl stor.

Men, ärligt talat, vem vore jag om jag inte hade storslagna drömmar?

Inte författare i alla fall!

För en gång i tiden lät även den drömmen för stor. Och den blev ju verklighet.

Så vem vet egentligen hur det blir längre fram?

Inte jag.

Inte någon annan heller.

Alla drömmar blir inte verklighet. Och jag går inte omkring och tror det heller. Men det kan vara skönt att få ha dem ändå.

Foto: Chatrin Carlsson

Drömmen om att bli författare. En av mina stora drömmar som slog in. 🙂

En tanke på “Drömmen om att mina böcker ska filmatiseras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s