Finalisterna till Storytel Awards 2021 är utsedda!

Spänningen har varit stor.

Över 70.000 röster kom in!

Som jag skrev igår hade jag inte räknat med att bli en av finalisterna, men ändå var det ju en känsla av besvikelse som for genom kroppen när jag för en stund sedan såg vilka som hade gått vidare till finalen. För det är klart att någonstans hoppas man ju väldigt mycket ändå … Men även om första känslan var besvikelse så är det ändå skönt att finalisterna nu är utsedda och offentliggjorda, för äntligen har den där spänningen släppt.

I går skrev jag ett inlägg här på bloggen om vilka tre jag gissade skulle gå vidare i ungdomskategorin, och det visade sig att jag hade gissat rätt på två av tre!

Dessa två hade jag gissat rätt på:

Tyvärr gick inte Hästpojkarna av Johan Ehn vidare, vilket jag verkligen trodde att den skulle göra.

Den här boken gick istället vidare:

Den här boken är skriven av Nils-Petter Löf och jag är jätteglad för hans skull, jag antar att det känns som någon form av revansch för honom. Jag vet att han tog illa vid sig över den dåliga recensionen på just den här boken som han fick av BTJ. (BTJ = Bibliotekstjänst. Biblioteken går framförallt på lektörsomdömet, recensionen, från BTJ när de bestämmer sig för att ta in en bok eller inte.)

Jag har inte läst boken, men till Nils-Petter Löf vill jag säga att jag unnar honom verkligen detta.

För vem skriver man sina böcker för egentligen?

Jo, för sina läsare. För de som gillar det man skriver.

Och finalplatsen visar väl om något att den här boken har mååååånga läsare som gillar boken mycket!

Jag hoppas han firar sin finalplats rejält!

En dålig recension är bara en dålig recension, inget annat! (Oavsett vem den kommer ifrån.)

***

Nu återstår för mig att säga detta:

STORT TACK TILL ALLA SOM HAR RÖSTAT PÅ MIN BOK!

STORT GRATTIS TILL ÅRETS FINALISTER!

***

Är ni nyfikna på vilka som har gått till final i de andra kategorierna?

Här är länken: Det stora ljudbokspriset. – Storytel Awards Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s