Röstningen till Storytel Awards är avslutad. Imorgon avslöjas finalisterna!

Sådär. Nu är röstningen till Storytel Awards över. Vilka ljudböcker (tre från varje kategori) som har gått vidare till final återstår att se. Den 3:e mars, alltså imorgon, kommer finalisterna att avslöjas.

Kategorierna är Roman, Spänning, Ungdom, Barn och Fakta.

Den kategori jag har mest koll på är förstås Ungdom, efter det var den kategorin min bok Den blomstertid nu kommer var nominerad i.

(Hade det istället varit min bok Våroffer som var nominerad hade jag förstås haft mer koll på kategorin Spänning.)

Jag undrar verkligen vilka tre böcker i kategori Ungdom som går vidare till finalen.

Så klart HOPPAS jag på att Den blomstertid nu kommer är en av de tre!

Men vad gissar jag på?

Jo, min gissning är att dessa tre går vidare till final:

Jag gissar på dessa tre av följande anledningar:

Den enda av böckerna av de nominerade i Ungdomskategorin som jag själv har lyssnat på är Hästpojkarna, och den var helt enkelt fantastiskt bra!

Till alla killar jag gillat finns som Netflix-film vilket borde kunna innebära väldigt många extraröster från alla de som gillar filmen. (Till alla killar jag gillat har en mycket bra uppläsare, nämligen Malin Molin, som också har läst in min nominerade bok.)

Och Balladen om Sångfåglar och ormar tror jag går vidare för att det helt enkelt är en av böckerna i Hungerspelen-serien, och de böckerna ligger ju alltid bra till på alla listor.

Många av böckerna i ungdomskategorin är jag väldigt nyfiken på, och kommer nog att läsa eller lyssna på en del av dem längre fram. Som denna:

Orsaken till att jag vill lyssna på den är två.

För det första känner jag författaren, har blivit intervjuad tillsammans med henne i SmåLits monter på bokmässan 2017 om att skriva för just unga vuxna. Och för det andra har jag läst hennes första bok Papperssjälar och den var väldigt bra, så det är säkert den här med.

Här är länken till Storytel Awards. Vill du läsa mer om någon av böckerna jag har nämnt i detta inlägg finns det info om dem i kategori Ungdom: Det stora ljudbokspriset. – Storytel Awards Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s