Sista dagen att rösta i Storytel Awards idag!

Idag är det söndagen den 28 februari, alltså den allra sista dagen som man kan rösta i Storytel Awards 2021. Min bok ”Den blomstertid nu kommer” är (som ni som brukar läsa min blogg säkerligen vet vid det här laget) en av de nominerade i kategori ungdom.

Jag vill i detta inlägg tacka er alla som har röstat på min bok!

Och för den som vill lägga sin röst idag ligger länk till Storytel Awards här: Det stora ljudbokspriset. – Storytel Awards Sweden

Det kan låta klyschigt och kanske lite oärligt att säga kommentaren ”Nomineringen i sig är en seger” men i detta inlägg säger jag faktiskt exakt så, och det utan att vara det minsta oärlig.

Givetvis VILL jag gå vidare till finalen, givetvis VILL jag vinna … men faktum kvarstår: Oavsett hur det går i tävlingen så känns den här nomineringen i sig som en seger! Punkt!

”Den blomstertid nu kommer” (min debutbok) släpptes som pappersbok på Lindskog Förlag 2017, och ända sedan dess har jag kämpat på att få boken att nå ut. Kämpat för att nå ut längre, att nå ut bredare.

Det är klart det är skillnad för de författare som hamnar på ett av de största förlagen, de som per automatik hamnar i TV och får berätta om boken, de som per automatik blir inköpta centralt till Akademibokhandeln och skyltas på bokhandlar runtom i hela Sverige.

Jag märkte väldigt snabbt att boken fick väldigt höga betyg av de som läste den, att recensionerna och läsarkommentarerna var mycket positiva. Men antalet böcker som släpps i Sverige är så oerhört många och de flesta drunknar i bokfloden, tyvärr. Men jag kämpade för min bok. Och många som hade läst den berättade om den för andra. Och den blev inköpt till många bibliotek, mycket tack vare ett positivt BTJ-utlåtande.

Jag fick mejl från unga tjejer som skrev att boken hade betytt mycket för dem, från medelålders kvinnor som skrev att den var jättebra, från äldre kvinnor som frågade varför jag inte åkte ut och pratade om boken på högstadieskolorna. Och män i olika åldrar skrev att de gillade den mycket, skrev att det var en viktig bok!

Jag skrev fler böcker, uppföljaren till ”Den blomstertid nu kommer” släpptes på samma förlag och fick samma höga betyg som den första boken.

Ända sedan 2017 hade jag funderat på hur jag skulle få ut den som ljudbok, för jag kände att det var viktigt att få ut den just som ljudbok eftersom väldigt många idag läser genom att lyssna på en bok.

När jag skickade den till ljudboksförlag fick jag nej, antingen för att de inte gav ut genren unga vuxna, eller för att jag hade fyra perspektivpersoner. De läste alltså inte ens manuset, utan sa nej ändå. ”Man kan inte ha fyra perspektivpersoner i en ljudbok” sa de.

Men så fick jag plötsligt besked att Word Audio Publishing ville ge ut både ”Den blomtertid nu kommer” och ”Och allt blir återfött.” TROTS att den hade fyra perspektivpersoner. De hade nämligen läst böckerna, och tyckte mycket om dem! Så böckerna släpptes sommaren 2020, som ljudböcker, och detta gjorde att de nådde ut till många av dem som inte hade hört talas om böckerna innan. Och på den vägen är det.

Synlighet är oerhört viktigt för en författare. Och att då bli nominerad till Storytel Awards 2021, där 2020 års bästa ljudböcker ska koras är megastort för den som kämpat för att nå ut. Många fler har hört talas om min bok nu. Många fler kommer att läsa den, att lyssna på den. Därför är nomineringen i sig en seger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s