Idag jobbar jag med mina uppdrag i firman.

Jag startade mitt företag Marias Författartjänst i slutet av 2018. Innan dess hade jag aldrig haft tankar på en egen firma, men i samband med att jag bestämde mig för att satsa på mitt författarskap var det en naturlig väg att gå. Jag bestämde mig för att erbjuda tjänster som lektörsläsning, textrespons, författarcoaching och skrivarkurs på distans.

Att marknadsföring var viktigt hade jag full koll på eftersom jag då hade släppt en bok. Men jag märkte snabbt att det fanns väldigt många som erbjöd samma tjänster som jag och många av dem var extremt pådrivande varför man skulle välja just dem, och då tappade jag sugen lite. Jag kände mig inte alls motiverad till att försöka överrösta dem.

Jag funderade över min målgrupp och varför någon skulle välja mig framför alla de andra.

Vad hade jag egentligen att locka med?

Jag hade läst Skrivarlinjen på Skrivarakademin, en utbildning som är väldigt inriktad på just textrespons. Och jag hade också skrivit ett eget textmaterial ”Att skriva en bok” som jag använde mig av i mitt jobb som skrivarkursledare på Studiefrämjandet. När jag kollade upp de andra såg jag att väldigt många av dem ännu inte var utgivna som författare. Men det var ju jag, och jag tänkte att många av de som sökte en författarcoach förmodligen skulle se det som en fördel med någon som var utgiven. Och jag kollade också upp hur mycket betalt de andra tog för sina tjänster och valde att försöka ligga på ett väldigt fördelaktigt pris.

Jag skapade en egen menyflik till Marias Författartjänst på min hemsida och plötsligt fick jag ett uppdrag! Och sedan ett till.

Mitt eget skrivande är ju det jag i första hand jobbar med, och då i början, när det inte fanns någon pandemi i samhället jobbade jag extra som matdemonstratör för Brand Impact och Loviseberg Råsaft, vilket var väldigt roligt och gjorde att jag fick in lite extrainkomst, och därför räckte det för mig med de uppdrag som kom in.

Men nu det senaste året sedan pandemin tog fart har mina två extrajobb legat nere av naturliga orsaker. Och likaså jobbet som skrivarkursledare på Studiefrämjandet.

Alltså befann jag mig i en situation när jag plötsligt var beroende av extrainkomster. Och då när jag behövde det som bäst började det faktiskt hända saker i firman! Folk hörde av sig och ville ha hjälp med allt möjligt skrivrelaterat. Det kom in lektörsuppdrag och skrivarcoachinguppdrag av olika slag och ingen är tacksammare än jag! För dessa uppdrag har kommit in utan extra marknadsföring. Dessa personer har VALT mig, och av de uppdrag som hittills är avslutade har alla kunder efteråt sagt sig vara mycket nöjda med den hjälp de har fått.

Idag är det fredag och jag jobbar med ett lektörsutlåtande samtidigt som jag precis skickat iväg ett mejl till en klient som jag hjälper med en berättelse. Jag ska skicka iväg ett mejl till en annan klient som vill boka in mig för ett uppdrag längre fram. Och så ska jag ju skriva lite på min egen bok också.

Det är en bra dag. Jag är tacksam.

Man måste våga för att vinna! Så är det.

Jag vågade! Och det är något jag är oändligt glad för idag!

Här kan du läsa mer om Marias Författartjänst: Marias Författartjänst – Maria Richardsson (mariasforfattarblogg.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s