Att nå väldigt högt uppsatta mål handlar mycket om inställning.

Det är svårt att bli utgiven på ett traditionellt förlag. Mycket svårt. Men jag blev det till slut. Det finns inget mirakelknep för att bli det, det är en kombination av olika saker som gjorde att jag till slut lyckades. För det första måste man förstås ha skrivit en väldigt bra bok. Men det räcker inte med det.

Jag tror mycket sitter i inställningen.

För fem år sedan kämpade jag hårt med att få min debutbok utgiven på förlag, och då skrev jag ett inlägg på Facebook som jag fick upp som minne tidigare i veckan och jag känner att det visar väldigt tydligt vad jag menar med att man måste ha rätt inställning. Kolla in mitt inlägg från 2015 här nedan:

För de av er som undrar hur det har gått med min bok, så kan jag meddela att än har jag inte fått något positivt besked från nåt förlag…

För de av er som nu undrar om detta har fått mig att ge upp, så har jag ett kort och tydligt svar: NEJ!

”Om man inte når sitt högt uppsatta mål, så ändra inte målet… ändra taktiken för att komma dit…”

***

Foto: Bilden på mig är tagen av Chatrin Carlsson

2 reaktioner till “Att nå väldigt högt uppsatta mål handlar mycket om inställning.

  1. Man får vara stönig, tro på det man har skrivit och vara beredd på att vägen inte är spikrak till framgång! Tänk att det bara är några år sedan vi gick på Skrivarakademin du och jag, och nu sitter vi här med flera kontrakt och utgivningar framför oss! Jag har själv skrivit på 5 (!!) kontrakt senaste tiden. Så ge inte upp, ni där ute som skriver! Plötsligt händer det!

    Gillad av 2 personer

    1. Ja, det har ju hänt massor sedan dess. Det svåraste är ju den första utgivningen, för då är man bara en i mängden. Jag får naturligtvis fortfarande kämpa hårt för varje utgivning, men den biten som är lättare är att man blir lyssnad på redan från början. 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s