Recension: Skuggor av ljus av Åsa Persson

Jag har läst Skuggor av ljus av Åsa Persson.

Boken handlar om Ebba som är sambo med Mattias. Han är elak, svartsjuk och manipulativ och förhållandet är extremt destruktivt.

Som läsare är det lätt att känna frustration inför att Ebba inte lämnar honom, men saken är förstås komplicerad. Och som det oftast är i den här typen av förhållanden så är han stundtals uppvaktande och bedyrar också emellanåt att han älskar henne. Ebba känner sig beroende av honom och vet nog inte riktigt vem hon är utan honom vid sin sida.

Åsa Persson är bra på att fånga känslorna mellan Ebba och Mattias och de snabba hoppen mellan kärlek och hat.

Ebba jobbar på den lokala polisstationen, och en dag börjar Kåre jobba där. Det blir ett möte mellan två sargade personer. Kåre har mist sin fru och har fastnat i sorgen efter henne. Kåre är Mattias raka motsats, och det gör att han blir en välkommen frisk fläkt i berättelsen.

Skuggor av ljus är en kriminalare, en roman om utanförskap, sex och våld. Om att våga ta tag i saker som är svåra att ta tag i och att försöka komma underfund med vem man egentligen är och vad det är man vill i livet.

Jag gillar boken, och när man väl har börjat läsa den så vill man inte lägga ifrån sig den. När man tror man vet hur det ska gå så händer något annat, och Skuggor av ljus är en stark debutbok som jag rekommenderar.

/Maria Richardsson, Författare

***

Åsa Persson var gästbloggare här på bloggen i mars. Här hittar du hennes inlägg: https://mariasforfattarblogg.com/2020/03/30/gastbloggare-asa-persson/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s