Så får en författare kraft till att skriva när det känns tungt

Många har frågat mig vilken av mina böcker som var svårast att skriva.

Alla böcker har förstås varit svåra att skriva, ingen bok kommer till av sig själv, men samtidigt finns det ett självklart svar på den frågan och det är bok nummer 1. Alltså Den blomstertid nu kommer.

Varför?

Helt enkelt för att den var den första boken.

När jag i början berättade för folk att jag skrev på min bok var det så många som inte tog mig på allvar, även om det förstås fanns undantag. Det var ingenting än bara en hobby i andras ögon och jag hade ingen aning om hur det skulle gå, om jag skulle bli utgiven, vad folk skulle tycka om det jag skrev.

Jag visste inte vad ett följebrev var, jag visste inte att det fanns olika typer av refuseringar, jag visste inte att det fanns grupper på Facebook där jag kunde få stöd av likasinnade, jag visste bara att jag var tvungen att göra detta. För mitt eget välmåendes skull.

Efter att första boken kommit ut har saken varit en annan. Det var svårt att nå ut, MEN jag fick fantastiska recensioner och läsarkommentarer från alla som läste. OCH jag blev helt plötsligt tagen på allvar som författare.

Så efter det har det varit en självklarhet att hela tiden ha minst en bok till på gång.

Det finns stunder när det varit tungt, men jag har aldrig någonsin tvekat på att de böcker jag har skrivit och kommer att skriva efter den första boken kommer bli utgivna.

Det är inte så att det är en självklarhet att framtida böcker blir utgivna bara för att man får ut den första, absolut inte, man får kämpa för varje utgivning. Men känslan inuti mig är helt annan. Jag vet mitt värde som författare. Jag vet att jag kan.

Jag skriver inte för de som inte gillar det jag skriver, jag skriver för de andra. Det är viktigt att komma ihåg. Man ska inte förstora sig själv, men man ska absolut inte förminska sig själv heller.

För att visa er vad jag menar när jag säger att det är lättare att skriva böcker nu så lägger jag ut några av de recensioner jag fått på Våroffer på Storytel. Tänk er in i min situation, hur det känns att få läsa detta. Jag tror ni inser vilken energikick det ger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s