På måndag släpps en bok med samma titel som min.

Jag antar att många av er är medvetna om att det finns en annan bok som heter Våroffer som kommer att släppas alldeles snart, nämligen nu på måndag. Den boken är skriven av Anders De La Motte, är (precis som min bok) en deckare, och släpps som del fyra i en serie. Hans Våroffer har tillägget Årstidskvartetten och utges av bokförlaget Forum både som vanlig bok och ljudbok.

Jag förstår att detta kan vara upplagt för en viss förvirring med två ljudböcker med samma titel som släpps så tätt inpå varandra. Men när man söker efter en bok så kollar man väl även upp författaren, så den första eventuella förvirringen bör ju därmed lägga sig väldigt snabbt.

När jag skrev Våroffer hade jag för det första en helt annan arbetstitel på boken, men jag kände inte heller till Anders de La Motte eller hans tidigare böcker.

Jag hade inte tänkt kommentera detta med den andra boken men en författarkollega till mig gjorde mig uppmärksam på att Daniel Åberg hade skrivit ett inlägg på sin blogg om just det här med att det släpps två böcker med samma titel så tätt inpå varandra. Daniel Åberg är författare och journalist.

Här är hans inlägg: https://www.danielaberg.se/varoffer-x-2-att-vanta-pa-topplistorna/

Jag skrev ett svar på hans inlägg, och svaret kan du läsa som kommentar på inlägget. Men jag lägger också upp det här.

Hej Daniel. Maria Richardsson här, författare till Våroffer. Jag håller med om att det är lite speciellt att två böcker med samma titel släpps så tätt inpå varandra. Våroffer är min tredje bok, men min första deckare, och i ärlighetens namn hade jag inte koll på vare sig Anders De La Motte eller hans tidigare böcker. När jag läste ditt inlägg kollade jag igenom min blogg för att se när jag först lade ut min titel på sidan. Det var redan i juni 2019, och i inlägget kan man också se att den redan då är sökbar på Lind & Co. Jag önskar Anders De La Motte stort lycka till med sin bok, och tror att de flesta som lyssnar inte kommer ha några problem att skilja böckerna åt. Men givetvis kan det krångla till sig för de som läser för snabbt, jag har exempelvis märkt av missuppfattningar och förvirring av att min Våroffer ligger bredvid Dödslistan med Anna Jansson, i skrivande stund ligger de på plats ett och två under titeln Populär spänning på Storytel. Och förvirringen består då i att jag heter Maria Richardsson och Dödslistan har Marie Richardson som uppläsare och det finns de som har fått för sig att jag är hon. Men som sagt, de flesta läsarna/lyssnarna fixar nog detta 🙂 Med vänlig hälsning Maria Richardsson

Och här är inlägget på min blogg som jag hänvisar till:

https://mariasforfattarblogg.com/2019/06/26/min-skovdedeckare-kommer-ut-som-ljudbok-pa-lind-co/

Daniel skrev ytterligare ett inlägg på sin blogg: https://www.danielaberg.se/varoffer-nu-med-lite-snyggare-titel/

Så. Jag önskar Anders De La Motte stort lycka till med sin bok, och det vore naturligtvis jättekul att få hamna på samma topplistor som honom. 🙂

Och nu blev jag ju nyfiken på Daniel Åberg också. Han har nämligen skrivit Virus som är en Storytel original-serie. Så här står det om den: En stekhet sommardag drabbas Stockholm av ett mystiskt och våldsamt virus. Inom loppet av dagar är staden, landet och kanske hela världen ödelagd.

Hm, känns lite för skrämmande för mig just nu, men jag kan tänka mig att andra kastar sig på denna (och fortsättningen Smittad) just för att de gillar att lyssna på det som skrämmer.

Om du är en av de sistnämnda så kolla in här: http://www.danielaberg.se/virus/

En tanke på “På måndag släpps en bok med samma titel som min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s