13 december – Skrivtips nr 13!

Maria Richardsson

Idag är det den 13 december, och här kommer skrivtips nummer 13.

Se till att du kommer i rätt stämning. Det är viktigt. Det är inte helt lätt att gå från något helt annat till att sätta sig och börja skriva med en gång. 

Jag brukar alltid ha en termosmugg med kaffe och en flaska med vatten när jag skriver. Och jag äter gärna framför datorn när jag är i skrivarflow. Är man i skrivarflow vill man ju naturligtvis inte avbryta. Ibland äter jag lunch, ibland en frukt, ibland en chokladbit. Det är viktigt att man inte blir för hungrig.

Om jag inte är ensam hemma har jag oftast hörselskydd på mig. Det funkar utmärkt, jag kan inte skriva om jag hör massa andra ljud runt omkring. Jag vet att en del spelar musik när de skriver, kanske rockmusik eller klassisk musik. För egen del blir jag lätt distraherad av…

Visa originalinlägg 75 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s