13 december – Skrivtips nr 13!

Idag är det den 13 december, och här kommer skrivtips nummer 13.

Se till att du kommer i rätt stämning. Det är viktigt. Det är inte helt lätt att gå från något helt annat till att sätta sig och börja skriva med en gång. 

Jag brukar alltid ha en termosmugg med kaffe och en flaska med vatten när jag skriver. Och jag äter gärna framför datorn när jag är i skrivarflow. Är man i skrivarflow vill man ju naturligtvis inte avbryta. Ibland äter jag lunch, ibland en frukt, ibland en chokladbit. Det är viktigt att man inte blir för hungrig.

Om jag inte är ensam hemma har jag oftast hörselskydd på mig. Det funkar utmärkt, jag kan inte skriva om jag hör massa andra ljud runt omkring. Jag vet att en del spelar musik när de skriver, kanske rockmusik eller klassisk musik. För egen del blir jag lätt distraherad av musik, däremot lyssnar jag gärna på musik INNAN jag sätter mig och skriver. Jag har särskilda låtar som lätt tar mig in i mina karaktärers tankar. 

***

Se till att du har mat och dryck som du behöver bredvid datorn när du skriver. 

Använd hörselproppar eller hörselskydd om du störs av ljud runtomkring. 

Använd dig av musik om du inspireras av det.

***

Imorgon är det den 14 december, och då kommer tips nummer 14. 

3 reaktioner till “13 december – Skrivtips nr 13!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s