12 december – Skrivtips nr 12!

Maria Richardsson

Idag är det den 12 december, och här kommer skrivtips nummer 12.

När jag skriver en bok ser jag händelserna framför mig precis som i en film. Det är väldigt roligt att se sin bok som film, även om det än så länge bara är i min tankevärld som jag kan göra det. I min tankevärld finns inga begränsningar. Det finns inga skådespelare som tackar nej, det finns inga budgetbegränsningar. I min tankevärld är jag manusförfattare, regissör och producent.

I min första bok Den blomstertid nu kommer har jag en väldigt känslosam scen med en av huvudkaraktärerna som är förtvivlad. Jag såg mig henne liggandes i tårar på sängen samtidigt som en låt spelas på högsta volym. Och texten till den låten handlar om en femtonåring som är fri och lycklig och livet leker. Detta blir en sådan extrem kontrast, och gjorde att scenen kändes ännu starkare i mitt inre…

Visa originalinlägg 146 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s