Snart får jag spy. Måste bara skriva färdigt min scen först.

Just nu skriver jag en av de värsta scenerna jag någonsin skrivit. Det gör så ont i mig att skriva. Jag vill inte, jag vill verkligen inte, jag vill gå härifrån, jag vill spy… Jag vill stänga igen datorn och äta praliner, jag vill krama de som står mig nära och jag vill inte behöva uppleva den ångesten jag upplever just nu.

Så… Varför fortsätter jag skriva?

Svar: För att den här scenen är viktig. Den här scenen måste beskrivas ingående för att man ska förstå hur förövaren tänker. Och att man förstår hur förövaren tänker i den här scenen är oerhört viktigt. Så jag har faktiskt inget val.

(För den som undrar är det del tre i min deckarserie jag skriver på. Jag skriver på tvåan och trean parallellt.)

Bilden visar del ett i deckarserien, som släpps som ljudbok på Lind & Co i mars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s