Gästbloggare: Annica Poring

Nu är det slutet på oktober, och slutet på månaden innebär alltid en ny gästbloggare här på Marias Författarblogg. Den här månaden är det dags för Annica Poring, en av mina kollegor i Skaraborgs Författare. Hon är precis som jag medförfattare i boken ”Skriv om ditt liv” (Ariton Förlag) men också en personlig vän till mig. (Med tiden får jag fler och fler författarvänner vilket är jättekul.)

Här kommer Annicas text:

***

Gör din röst hörd

Tack, Maria. Inte bara för att du gav mig plats på din blogg, utan för att du fick mig att börja ta plats som författare efter att vi träffades på förra årets bokmässa i Töreboda. Just att ta plats har jag aldrig varit så bra på i mitt liv. Därför blev skrivandet någonting som jag mest höll för mig själv. Något jag aldrig riktigt tog på allvar förrän den där vårdagen 2016. När livet plötsligt tog en ny vändning.

Det hela började med en Facebook-inbjudan som några från min gamla högstadieklass skickade till mig. Jag blev minst sagt förvånad. Inte bara för att det gått så lång tid utan för att jag bytte klass innan vi gick ut nian. Det var det som skulle firas, 20-årsjubileumet av vår högstadieklass upplösning. Något som legat gömt långt inne i mig började vrida och vända på sig, fick ingen ro längre. Rösten som jag tystat för länge sedan. Och när den väl hade vaknat till liv så ville den inte lägga sig igen.

Svaret jag skrev under klassfestens event fick minst sagt reaktioner. Först från mina klasskamrater och några av mina gamla plågoandar, och efter det när anti-mobbningsorganisation Friends publicerade inlägget på deras Facebook-sida. Det här var för drygt tre år sedan och sedan dess har inlägget delats ett stort antal gånger över nätet. Varje gång får det stor uppmärksamhet. Och varje gång känner någon igen sig.

Det var tack vare inlägget som jag vågade göra verklighet av min författardröm. Jag hade en personlig historia som jag ville berätta och som jag visste att det fanns en publik för. Min debutbok ”Kära klasskamrater” gavs ut via Type&Tell 2018 och handlar om hela historien bakom Facebook-inlägget. Min berättelse blev även utgiven som ljudbok av Saga Egmont förlag och går att hitta på alla stora ljudboksplattformar.

Hur det var att skriva självbiografiskt kan du läsa om i antologin ”Skriv om ditt liv” som släpptes av Ariton Förlag på bokmässan i Göteborg i år (och som även Maria medverkar i). Den fungerar som en inspirations bok för alla som funderar på att skriva om sitt liv.

Länk till böckerna: https://www.adlibris.com/se/sok?filter=author%3AAnnica%20Poring

Något som jag snuddade vid i min självbiografiska bok är högkänslighet. Det är ett ämne som du förhoppningsvis kommer att kunna läsa mer om, av mig, i framtiden. Eller lyssna på då jag spelat in ett radioprogram åt Ariton förlag. Håll utkik på deras webb där programmet kommer att finnas: http://aritonforlag.se/tag/webbradio-ariton/

Instagram: @annicaporing

Facebook: Kära klasskamrater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s