Ny logo till Marias Författartjänst.

Så här ser den ut, min nya logo (eller logga) till Marias Författartjänst.

Jag skippade bilden på en bok, nu är det ett hjärta där istället.

Varför, kan man fråga sig. Om det nu handlar om skrivartjänster så borde det väl vara en bok som bild?

Inte nödvändigtvis.

Jag tänker att namnet Marias Författartjänst är ganska tydligt i sig. Och jag gillar hjärtat, att det är svart och vitt. Tycker det blir en tydlig symbol för vad det handlar om: att hitta styrkor och svagheter och jobba med dem. Texten får inte vara platt, man måste känna något när man läser.

En ”god” karaktär blir mänskligare om du lägger till egenskaper som inte bara är smickrande, och en ”ond” karaktär blir mycket mer intressant om man som läsare upptäcker egenskaper och händelser inunder som gör att man trots allt, kanske motvilligt, förstår varför han eller hon beter sig illa.

Det här är något jag själv jobbar mycket med i mina böcker, men jag vill vara tydlig med att det är aldrig mina åsikter som ska påverka läsaren, mina åsikter försöker jag hålla utanför mina berättelser. Jag vill istället visa att det mesta faktiskt har två sidor, vad läsaren sedan väljer att tycka om den saken är upp till var och en. Jag tror att detta är ett bra sätt att jobba på om man vill att läsaren ska känna starkt när han eller hon läser … och det vill man ju!

Varför författartjänst och inte skrivartjänst?

För att min hemsida heter Marias Författarblogg, och det är en fördel om namnet på min firma heter något liknande.

Kan man boka in mig för författarsamtal?

Självklart! Kontakta mig med en beskrivning av vilken typ av författarsamtal som gäller, så hör jag av mig med kostnadsförslag.

Varför ska du välja Marias Författartjänst om du behöver hjälp av en lektör eller författarcoach?

Jag säger inte att du ska det. Börja istället med att fundera över vad du önskar hos en författarcoach eller litterär rådgivare, och googla sedan runt för att hitta den som passar bäst för just dig och dina behov.

Jag har gått Skrivarlinjen på Skrivarakademin, och en av huvuddelarna i den utbildningen (ett år, heltid) är just att lära sig att ge och ta textrespons. Och jag har ger ut mina böcker på traditionella förlag, alltså har jag passerat det där nålsögat som många bara drömmer om.

Jag vet precis vilka varma känslor du hyser för ditt manus, och jag hjälper dig gärna om du bestämmer dig för att det är min hjälp du vill ha. Men jämför med andra tjänster först, så att du känner att du får det du söker.

Borde det inte vara ett specialerbjudande på Marias Författartjänst för att fira den nya logon?

Jo, självklart! Det kommer … Håll utkik! 😀

(Den som följer min blogg missar inga uppdateringar.)

***

Marias Författartjänst hittar du här: https://mariasforfattarblogg.com/marias-forfattartjanst/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s