Pengar är inte på något sätt det viktigaste i livet, men visst underlättar det om man har dem …

Om jag fick önska skulle jag förstås vilja tjäna massor av pengar på mitt författarskap, på mina böcker. Självklart är det så!

Verkligheten ligger dock väldigt långt ifrån det. Och det är så det är för de flesta som kallar sig författare i Sverige.

Jag har aldrig mått så bra som nu. Och det påverkar förstås hela familjen i positiv riktning att jag har mer ork, är mer positiv och betydligt mindre stressad. Men det innebär ju också att jag måste avstå saker som jag tidigare haft råd med. Jag lägger betydligt mindre pengar på nöjen och betydligt mindre pengar på kläder exempelvis.

Vi måste alla sätta upp mål för att ta oss framåt.

Mitt långsiktiga mål är förstås att tjäna mer pengar på det jag brinner för, men mina kortsiktiga mål handlar mer om att må bra, se till att familjen mår bra, alltid gå framåt i skrivandet och glädja mig åt allt det som händer just här och nu. Livet är nämligen ingen transportsträcka, det långsiktiga målet ligger långt fram och det är här och nu jag måste må bra. Hur livet kommer att se ut längre fram vet ingen. Men vill jag tjäna mer pengar så är det också min uppgift att försöka jobba för att det blir så.

Foto: Johanna Carlsson. Bilden är tagen i samband med en föreläsning på Johannas Hörna i Skultorp, ett exempel på en av alla roliga händelser jag varit med om det sista året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s