Att leva med sina karaktärer

Mitt liv går ihop med mina karaktärers liv. Mer och mer. Men alldeles särskilt mycket nu under korrekturläsningen.

Häromdagen sa jag ”Bättre vara övertydlig än att vara undertydlig” vid ett tillfälle. Jag funderade över var någonstans jag hört det citatet. Sedan kom jag på att det är en replik av Sussi i Den blomstertid nu kommer.

Min man har aldrig tidigare haft skägg.

Lasse i Den blomstertid nu kommer har inte heller skägg.

Men i Och allt blir återfött skaffar Lasse skägg … och helt plötsligt efter att den boken är skriven så skaffar min man skägg.

Själv tycker jag det är väldigt lustigt, det tycker inte min man. Han vill inte bli jämförd med mina karaktärer. Han uppskattar inte när jag säger saker som ”Erkänn att du blivit inspirerad av Lasse.”

Bilden ovan är på min man i fejkskägg från vårt Harry Potter-kalas för många år sedan, min man har inte fullt så kraftigt skägg nu. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s