Recension: Dödens fyra hjul av Joakim Persson.

Klart man måste hålla lite koll på sina gästbloggare. 😉

Dödens fyra hjul.

Så heter Joakim Perssons debut, släppt som ljudbok på Kadabra. Det är en spökhistoria för alla som gillar sådana och målgruppen är tonåringar.

Omslaget visar en bil, en blodig bil, och det i kombination med titeln Dödens fyra hjul gör att jag får associationer till Christine av Stephen King. Och Joakim erkänner också att han inspirerats av just den berättelsen när han skrev sin egen.

Dödens fyra hjul handlar om Elsa, som går i sjuan. Elsa och hennes två tjejkompisar ser fram emot övernattningen som klassen ska göra. Tyvärr ska den andra sjuan med och i den klassen går Nour, och henne gillar de tre tjejerna inte. Men vid övernattningen händer något. Det Elsa och Nour upplever ändrar allt. Det de ser kan inte förklaras.

Vad var det egentligen som hände?

Som läsare följer man berättelsen med intresse, och ett visst obehag. Men Dödens fyra hjul är inte bara en spökhistoria, utan också en berättelse om hur det är att gå på högstadiet och desperat försöka passa in. En berättelse om vänskap, klassklyftor och fördomar.

Dödens fyra hjul har ett enkelt men ändå målande och detaljerat språk. Boken rekommenderas för målgruppen, men även för vuxna som bara vill bli lite skrämda.

Joakim Persson var gästbloggare här i april, och vill du läsa hans inlägg kan du göra det här: https://mariasforfattarblogg.com/2019/04/25/gastbloggare-joakim-persson/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s