Ett jobb vid sidan av skrivandet.

Kan du försörja dig på ditt skrivande än?

Den frågan får jag lite då och då.

Nej, det kan jag inte. Verkligen inte.

Men, som ni vet är det så att många bäckar små blir till en stor å.

Jag märker av ett ökat intresse för Marias Författartjänst, och efter hösten när mina tre nya böcker är ute får vi väl se om situationen ser annorlunda ut. På sikt kanske det gör det. Intresset lär ju knappast minska för att boka föreläsningar och lektörsläsningar iallafall.

För ett år sedan sa jag upp mig från mitt tidigare jobb som måltidsbiträde på en skola. Jag hade jobbat inom samma organisation i 18 år, men jag har inte ångrat mig en enda gång att jag slutade där. Men självklart saknar jag arbetskamraterna och alla barnen.

Jag har familj och jag har hus. Eftersom jag ännu inte tjänar tillräckligt på skrivandet måste jag ha ett jobb vid sidan av. Ett brödjobb helt enkelt. Och jag har hittat ett brödjobb som funkar bra att kombinera med mitt författarskap, nämligen som Matambassadör på Brand Impact. I korthet innebär det att jag får olika uppdrag i olika butiker i olika städer för att dema produkter och bjuda in till provsmakning. Det är roligt, omväxlande, självständigt och socialt. Här kommer en bild från gårdagens event när jag demade Arlas lagrade klassiker i Skara.

Hur tänker du som skriver kring det här med brödjobb?

För mig är det viktigt att jag kan välja att jobba olika mycket olika veckor, och att jag har ett jobb som jag inte behöver fundera för mycket runt när arbetsdagen är slut. Att jag kan gå in för det stenhårt när jag är på plats, men sedan släppa det, det passar mig perfekt!

En tanke på “Ett jobb vid sidan av skrivandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s