Idag är det skolavslutning!

Idag är det skolavslutning i Skövde. Yngste sonen slutar sjuan. Helt otroligt. Tiden går så fort! (Den vanligaste repliken yttrad mellan föräldrar på en skolavslutning. Varje år yttras repliken, och varje år är det lika sant som året innan.)

Skolavslutning är något speciellt.

Det ligger förväntan i luften, det är högtidligt.

Samtidigt kan det ju vara så många olika känslor inblandade beroende på vem man är. Och vad man varit med om.

Varje gång det är dags för en ny skolavslutning kommer massor av minnen tillbaka från mina egna skolavslutningar, och från båda mina barns skolavslutningar.

Den av mina egna som jag minns allra mest är (förutom studenten) när jag slutade nian. Det kändes så skönt att äntligen få känna sig fri!

Men numera när det är skolavslutningstider tänker jag förstås också på fyra för mig närstående tjejer när de slutade nian. Linda, Anna, Sussi och Sofi. Och numera när jag hör klassikern Den blomstertid nu kommer påminner låten väldigt mycket om en för mig närstående bok också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s