Jag har recenserat Livshungrig av Petronella Simonsbacka!

Livshungrig är en självbiografi, en berättelse om hur det var för Petronella att mitt i livet få besked om att hon hade cancer, ett besked som förändrade allt. För det är ju det ett sådant besked gör, förändrar allt. Cancer söndrar och förstör, cancer dödar. Så är det.

MEN många överlever också sin cancer, och Petronella är en av dem. Hon ville skriva sin bok för att visa att det inte behövde sluta med död, hon ville ge hopp till alla dem som drabbas och tvingas leva i en ny verklighet, en verklighet där dödsångesten och förtvivlan är ständigt närvarande, men också livshungern!

För Petronella finns ett före och ett efter.

I Livshungrig får vi höra hennes ärliga, osentimentala berättelse. Vi får följa hennes cellgiftbehandling, hennes håravfall och hennes trötthet. Men också hennes kamp för att överleva och hennes nya sätt att upptäcka allt det vackra runtomkring.

Men Livshungrig är också en historia om ett förhållandes uppgång och fall. Om att träffa den stora kärleken, om att vinna och att förlora. Det är en historia om att försöka hitta sin plats i livet, och hur man ibland tvingas tänka om för att komma underfund med vem man är, egentligen.  

***

Livshungrig är en ljudbok från SAGA Egmont, släppt i maj 2019.

Författare: Petronella Simonsbacka

Inläsare: Amelie Tinnadotter Norrby

Här kan du läsa mer om boken, som finns på Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/books/814923-Livshungrig

2 reaktioner till “Jag har recenserat Livshungrig av Petronella Simonsbacka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s