Nu kommer Petronella Simonsbackas ljudbok Livshungrig ut!

Petronellas andra ljudbok Livshungrig kommer ut när som helst. Petronella är en nära vän till mig och hon var också min allra första gästbloggare, i mars 2018. Sedan dess har jag haft en gästbloggare varje månad, sammanlagt blir det 14 stycken.

Det har varit både kvinnor och män, de har varit i olika åldrar och väldigt olika som personer.

Men alla har de haft en sak gemensamt, och det är att de skriver böcker!

En del av dem har gett ut flera böcker, en del har gett ut en bok och en del är ännu inte utgivna. Jag har haft gästbloggare som gett ut på traditionella förlag (som jag själv), men också sådana som gett ut på hybridförlag eller på eget förlag. En del av dem är utgivna i pappersformat, en del i ljudboksformat och en del i alla möjliga format!

Jag har ju haft förmånen att få välja vilka jag vill ha som gästbloggare: En del av dem har jag frågat och en del av dem har frågat mig. Jag tycker ALLA mina gästbloggare har intressanta berättelser att förmedla, att inspireras av.

(Har du missat mina gästbloggare finns det länk längre ner i inlägget.)

Men här och nu kommer ett litet extrainlägg från Petronella, där hon skriver både om sin nya ljudbok och om sina tankar om gästbloggande på Marias Författarblogg. (Petronellas text börjar under bilden.)

För drygt ett år sedan var jag den första gästbloggaren på Marias Författarblogg. Mitt tema var självbiografiskt skrivande. Jag berättade varför jag skrev om min cancerresa och mina dubbla känslor inför att skriva självbiografiskt. Å ena sidan vill man dela med sig av något viktigt. Å andra sidan är det känsligt att berätta sin egen historia, att vara öppen om hur man själv upplevde ett intensivt stycke av sitt liv.

Idag har min självbiografiska bok ”Livshungrig” blivit antagen och utgiven som e-bok av Saga Egmont förlag. Den kommer som ljudbok (det huvudsakliga formatet) vilken dag som helst nu. Inför utgivningen var jag rädd att det skulle kännas obekvämt och fel, men hittills känns det förvånansvärt nog bara bra. Det är som att jag stänger dörren om ett kapitel av mitt liv som var ganska jobbigt. Det innebär ett accepterande och ett avslut. Nu går jag vidare med nästa kapitel. Jag trodde inte det skulle kännas så, snarare trodde jag att allt skulle rivas upp igen. Jag väntade mig obehag för att jag vågade tala om min egen sjukdom, sorg och smärta. Varför vet jag inte. Vi får väl se om det blir annorlunda längre fram.

Mitt liv puttrar ju på lite i skymundan. Jag är inte en av de författare vars namn syns på topplistor. Jag blir sällan omskriven i media. Kanske känns det så bra därför att jag fått ur mig historien och blir läst utan att jag behövt genomlida några större kontroverser om saken? Jag vet inte. Man måste ju önska sig succé som författare på något plan, för om man inte blir läst eller lyssnad på så blir man i förlängningen inte antagen. Det är jätteviktigt. Så jag har egentligen inte råd att bara puttra fram i stillastående vatten, men just när det är så personligt känns det ganska bra att ändå göra det. Om min zombieroman blev antagen skulle jag vilja skrika ut det till hela världen. Men hur många berörs av att fiktiva zombies anfaller? Och hur många berörs av känslor kring cancer, skilsmässa, endometrios och ofrivillig barnlöshet?

https://www.storytel.com/se/sv/books/814923-Livshungrig

En av de saker som gör Marias Författarblogg till en så bra blogg om skrivande är att hon är duktig på att följa upp vad som händer med hennes gästbloggare. Här har jag med spänning följt hur Lotta Lundh gått från odebuterad till att ha fått flera böcker signade av förlag. Här har Magnus R Lindgren skrivit om sin långa resa till författarskapet och sedan såg jag gratulationen när hans ”Det privata” blev nominerad till Selma-priset 2019. Det är roligt att följa alla dessa författares utveckling och jag ser fram emot att läsa ännu fler uppdateringar om vad som händer alla er andra gästbloggare. Jag känner på mig att saker är på gång!

***

Stort lycka till med din ljudbok Petronella!

***

Här kan du läsa om de gästbloggare jag hittills haft: https://mariasforfattarblogg.com/mina-gastbloggare/

En tanke på “Nu kommer Petronella Simonsbackas ljudbok Livshungrig ut!

  1. Tack för att jag får gästa din blogg. Det är jätteroligt att du håller koll på alla dina gästbloggare. jag uppskattar själv att få läsa om vad som händer alla dessa författare som man lär känna lite på Marias Författarblogg.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s