Jag måste lära mig handskas med att det är betydligt högre förväntningar på min andra bok än vad det var på min första.


Jag har fått så oerhört fina recensioner på Den blomstertid nu kommer. Och det är ju förstås alldeles fantastiskt och mer än så. Jag är överväldigad över alla fina kommentarer.

Samtidigt: Fattar ni vilken press det innebär för mig när uppföljaren till den kommer att ges ut till hösten?

När jag släppte debutboken hade folk inte så höga förväntningar som den här gången. För att folk ska bli nöjda måste den nya boken vara MINST lika bra som den första. Och samtidigt har alla olika förväntningar på boken.

Nedan kommer några kommentarer jag fått från folk som läst den första boken och nu går och väntar på den andra:

Jag hoppas verkligen att det går bra för Sofi.

Jag hoppas Linda vågar stå för den hon är.

Jag hoppas Anna blir tuffare.

Jag hoppas Sussi är den som klarar sig bäst.

Jag hoppas verkligen på ett lyckligt slut.

Jag hoppas att slutet inte blir för positivt.

Jag hoppas det går bra för Lasse.

Jag hoppas den där jäveln Lasse får det han förtjänar.

Och här sitter jag med alla svaren och undrar så vad ni ska tycka.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Att vara författare är lite som att kasta sig utför ett stup och inte veta om någon tar emot eller hur man ska landa! (Fast jag längtar i alla fall efter att få höra vad ni tycker, väldigt mycket.)3 reaktioner till “Jag måste lära mig handskas med att det är betydligt högre förväntningar på min andra bok än vad det var på min första.

  1. Visst är det en häftig, och skrämmande känsla, på en och samma gång? När man jobbar med en text vet man ju inte hur den ska tas emot överhuvudtaget, och när den är släppt är det försent att ändra på någonting. Jag tror man får lita på sin magkänsla, och vara medveten om att man inte kan göra alla nöjda. Det är en omöjlig ekvation. Jag är säker på att uppföljaren är bra, vad som än händer med huvudpersonerna! 🙂

    Gillad av 2 personer

    1. Precis så försöker jag tänka: Att man kan faktiskt inte göra alla nöjda. Det handlar däremot om att jag som författare måste vara nöjd med det jag skrivit. Och så länge jag är nöjd får alla läsare tycka vad de vill… fast det är klart att jag hoppas på det bästa.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s