Är en snabbis bättre än ingenting alls?

Notes02Foto: Chatrin Carlsson

***

Vissa dagar är det svårt att hitta tid till skrivandet. Ibland går det inte alls. Så är det bara. Sådana där dagar när lusten finns men inte möjligheten. Man kanske har barn att ta hand om, gäster som ska ”underhållas”, ett hus som ska städas.

Jag har tidigare skrivit inlägg om att man måste försöka ta sig tid, och det är och förblir en viktig regel. Men det funkar inte jämt. Man kan kanske hoppa över viss städning en eller möjligtvis två dagar, men inte tre eller fyra.

Så hur gör man då?

Låt mig konstatera att det kliar i fingrarna efter att få skriva vid sådana här tillfällen, man längtar efter sina karaktärer, trånar efter sina intriger.

Kanske kan man få till en ”snabbis” i tvättstugan?

In med tvätten i maskin, sedan snabbt fram med den bärbara datorn och bara släppa alla måsten och låta sig förföras av skrivandets underbara värld. Ibland kan ju detta vara en idé, men ofta behöver man betydligt längre tid på sig än så för att komma i rätt skrivstämning, man har behovet av en helkväll där man kan gå ”all in” med sin story helt enkelt.

Well, man får helt enkelt inse att var sak har sin plats.

Det jag försöker göra om jag inte har möjlighet att skriva är att TÄNKA kring mitt skrivande. Det där tänkandet är ju också en viktig del av boken. Jag tänker kring mina konflikter, mina möten och mina dialoger.

Vad har jag fått till väldigt bra och vad måste jag jobba med? Är det uppenbart vad som driver Martin eller måste jag låta honom göra något för att läsaren ska förstå hans tankegång bättre? Och Therese, hennes beteende, är det verkligen realistiskt? Här kanske jag måste kontakta en specialist för att få reda på detta, men vem ska jag kontakta?

Dagar då jag inte hinner skriva kan jag ändå tänka på hur jag ska komma framåt. Och när jag har något konkret så skriver jag ner det på ett papper, så har jag detta att sätta tänderna i direkt nästa gång när jag faktiskt har tid att skriva. Här underlättar förstås om man är lite organiserad och har ett särskilt block att skriva i.

Jag är organiserad, fast tyvärr när det inte ända fram alla gånger. Jag har ett särskilt block att skriva i, men tyvärr så hittar jag det inte alltid när jag behöver det. Så det händer att jag skriver ner mina tankar i sju olika block en sådan dag.

Det är verkligen dumt.

Gör inte så! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s