Lotta Lundh: Tankar inför mitt boksläpp.

För några dagar sedan skrev jag om Lotta Lundh och hennes kommande boksläpp. (Lotta Lundh var min gästbloggare i juni.) Mycket har hänt sedan hon skrev på min blogg den första gången, och nästa vecka är det alltså dags för hennes första boksläpp. Vi som har haft boksläpp vet hur det är. Den där bubblande lyckan, den totala förvirringen inför allt det okända som komma skall, och samtidigt den där rädslan: Herregud, Tänk om folk inte gillar det jag skriver?! Oftast hör man bara om det förstnämnda: Den bubblande lyckan.

Idag skriver Lotta om det där andra: Förvirringen och rädslan. De blandade känslorna. Och jag känner verkligen igen mig väldigt väl i det hon skriver.

Stort lycka till Lotta! Det kommer nog att bli kanonbra!

Mitt råd till dig: Sätt inte upp några förväntningar på hur det ska bli eller hur du ska vara. Fokusera på att de som kommer dit har valt att komma dit för din skull.

Det här är DIN fest! Fokusera på det!

***

Lottas text kommer under bilderna.

I dagarna har jag sett hur Lars Kepler och Mats Strandberg haft boksläpp för sina nya böcker. De verkar ha stora partaj med media på plats och förlag som styr upp allt. Kommer jag att ha det så någon gång? Kanske, kanske inte. Själv gick jag på ICA tidigare idag och köpte plastglas, skålar, dricka och chips, och fyndade små bokställ på second hand till min bokrelease.

Handlat inför mitt första boksläpp. Smaka på de orden! MITT FÖRSTA BOKSLÄPP! Nej, det går inte att fatta. På tisdag finns min första egna bok Kvinnornas Hus att köpa och på torsdag har jag releasefest på biblioteket hemma i Sunne. Kommer det att komma någon måntro? Jag tror det. Jag är inte så orolig för det, jag är mer orolig för att människor ska tycka och tänka saker om det jag har skrivit. De kanske tycker att det är jättedåligt? Eller konstigt? Och vad de än tycker och tänker, så kan jag inte göra någonting åt det.

Det är många tankar som flyger omkring i huvudet nu, när det är mindre än en vecka tills folk kan ha min bok i sina händer. Det känns som om det var väldigt längesedan Kvinnornas Hus blev klar, och sedan dess har det bara varit en evighetslång väntan på att den ska släppas. Under tiden har jag skrivit klart två böcker till, som kommer ut nästa år, och det känns nästan som om jag lämnat Kvinnornas Hus bakom mig redan. Jättekonstig känsla. Så långt borta och ändå så nära.

Eftersom jag har lidit av utmattningssyndrom i flera år har sociala evenemang inte fungerat alls för mig på länge. Att bara vara bland människor var en omöjlighet för mig för bara ett kort tag sedan. Helst ville jag gömma mig i ett rum och bara få vara ifred. Med tanke på det är det ingen liten grej att våga boka plats på biblioteket, och bjuda in människor till något som bara handlar om mig och något jag har presterat. Hur det kommer att kännas när jag väl står där och de första gästerna kommer, det får vi se. Kanske bryter jag ihop, kanske går det jättebra. Jag hoppas på det senare.

***

Här är länken till det senaste inlägget om Lotta:

https://mariasforfattarblogg.com/2018/10/19/bokslapp-for-lotta-lundhs-kvinnornas-hus/

En tanke på “Lotta Lundh: Tankar inför mitt boksläpp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s