Min tid som journalist/ Min natt på toan.

Jag har förstått att väldigt många författare har journalistbakgrund, och det är ju inte så konstigt. Båda sakerna handlar ju om skrivande.  Jag som alltid haft skrivande som största intresse har också jobbat som journalist. För många år sedan var jag nämligen reporter på tidningen NöjesRevyn, en gratistidning likt METRO. Det var en ganska kort och intensiv period, men det var fantastiskt kul!

Detta fina kort vårdar jag ömt:

20181019_103012.jpgOch det var i samband med det som jag blev nära vän med Petronella Simonsbacka, min gästbloggare i mars.

Kolla här:

20181019_103218.jpgJag var reporter, och Petronella var både reporter och fotograf. Vi gjorde många roliga artiklar och reportage, men det mest minnesvärda var reportaget TOASNACK.

För många tjejer som är ute och festar är toaletten av stor betydelse. En riktig drömtjejtoa innebär ett STORT rum med många toaletter längre in i rummet, och en STOR spegel där man kan fixa till sig. Och stolar där man kan sitta och umgås! (Jag inser mycket väl att alla tjejer inte bryr sig om just det här, så jag vill förtydliga att jag inte syftar på alla tjejer men en stor del av dem.)

Året var 1996, och drömtoaletten framför alla andra fanns på Billingen Plaza, nere i källaren. Ni som festade i Skövde på den här tiden vet precis vad jag pratar om, Plaza var ju dessutom partystället nummer ett på den här tiden! 

Jag och Petronella var två av alla dessa tjejer som gärna umgicks på toan, och därför bestämde vi oss för att göra ett reportage just där.

Fråga: Vad händer på tjejtoan en helt vanlig lördagsnatt?

Svar: En hel del, visade det sig!

Jag gjorde intervjun, och Petronella fotograferade. Det var en jättekul kväll, och det var världens partystämning därinne. Under många år efteråt minns jag att folk fortfarande faktiskt pratade om det här reportaget, kanske för att det var ett ovanligt ställe att intervjua folk på. Ett häftigt minne var det i alla fall!

Och tre helsidor blev det också.

Här kommer reportaget för den som vill läsa:

20181019_103352.jpg

20181019_103425.jpg

20181019_111330

En tanke på “Min tid som journalist/ Min natt på toan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s