När vi två blir en.

Som ni säkert vet är rubriken hämtad från en låt med Gyllene Tider, en låt som heter just så. Fast när Per Gessle sjunger de orden syftar han på något helt annat än det jag syftar på i detta inlägg.

Att skriva en bok måste få ta tid. Och det är också ett projekt som måste få chans att växa sig starkare genom nya idéer och nya tankar. Jag har tidigare skrivit om att jag har fått ihop själva skelettet till mitt kriminaldrama.

Nu är min uppgift att ”sätta kött på benen.” Själva grundtexten till boken är alltså skriven. Jag skrev texten i ett flöde, och brydde mig inte alls om felstavningar eller att vissa stycken blev för tunna. Nej, det är det jag har satt tänderna i nu, under min första redigering/research.

Det här är den tredje boken jag skriver, och jag känner mig mycket mer säker på förfarandet nu. Det gör förstås det hela lättare, och jag känner mig tryggare i alla beslut jag tar. För beslut måste man ta som författare hela tiden. Särskilt nu, i denna process.

Jag jobbar mycket med mina karaktärer. Som i allt jag skriver ser jag karaktärerna som det viktigaste av allt. Jag måste bli ett med mina karaktärer!

Nu går jag in och petar i deras dialoger, lägger till mer gestaltning för att förtydliga vad de känner, och jag funderar mycket kring trovärdigheten kring dem.

När det gäller åtminstone fyra av karaktärerna kommer jag att behöva ta hjälp från experter inom vissa områden för att få hjälp med just den biten. Men varför jag behöver ta hjälp av experter till detta kan jag tyvärr inte skriva eftersom jag då skulle spoila min berättelse. Och det går ju inte för sig …

Foto: Chatrin Carlsson, Maria Richardsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s