En ny fin recension!

En av de häftigaste sakerna med att vara författare är förstås att få nya recensioner. Känslan av att andra människor läser MIN bok, att andra människor berörs av MINA karaktärer och MITT sätt att skriva – den känslan skänker mig stor tillfredsställelse! Och det får mig att vilja skriva mer, mer och mer.

Jag har tidigare skrivit om hur roligt det är att få kontakt med andra författare, att få höra om hur de skriver och varför. En av dessa författarkontakter jag har fått på senare tid är Louise Halvardsson. Louise är författare, föreläsare och scenpoet. Och hon är cool! 🙂

20181001_105207Foto: Maria Richardsson. (Denna bild tog jag på Louise på bokmässan där hon stod i Skrivas monter.)

Hon har läst min bok Den blomstertid nu kommer, och igår skickade hon mig en recension på boken, en recension som hon skrev innan vi lärde känna varandra.

***

En trovärdig högstadieskildring. Tidsperioden är nian och boken slutar med att allt leder upp till skolavslutning.

Ovanligt att få följa fyra olika karaktärer. (Den lite osynliga som vill vara subkultur men inte riktigt vågar, den mobbade, den populära/ snygga och den som hoppat av skolan och umgås med alkisar.)

Skickligt att hålla intresset uppe för alla karaktärerna och väva ihop deras öden utan att det blir för klyschigt.

Gillar att det inte blir något sockersött slut även om man anar ett hopp. Plus att det får vara skitigt och jobbigt och misärigt, inte alltför tillrättalagt.  

***

Jag har inte  läst något av Louise än, men givetvis ska jag göra det längre fram. Jag blir sugen både på att läsa romanen Punkindustriell hårdrockare med attityd och diktsamlingen Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35.

Vill ni veta mer om Louise och hennes skrivande kan ni kolla in hennes hemsida här :  https://louisehalvardsson.wordpress.com/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s