Jag har läst ”Jag skriver mig bort från dig nu” av Katarina Petersmo.

20181004_091536.jpg

Det var flera saker jag fastnade för när jag först läste om den här boken.

Det var titeln. Jag skriver mig bort från dig nu.

Det var också denna formulering: Jag skriver mig bort från dig nu är en roman om mod, kreativitet och förälskelse. Om att försöka hitta sig själv först, innan man förlorar sig i någon annan.

Det påminde om något. Jag insåg att det var min bok formuleringen påminde om.

Jag läste på om boken. En relationsroman för unga vuxna. Samma genre som min bok alltså.

Den blomstertid nu kommer är en 80-talsroman som utspelar sig på högstadiet,

Jag skriver mig bort från dig nu är en nutidsroman som utspelar sig på gymnasiet.

Att böckerna har många likheter är inte konstigt eftersom båda handlar om den hierarki som råder i skolan. Det är ingen skillnad om du går på högstadiet eller gymnasiet, ”spelets regler” ser ganska lika ut ändå. Och tar man bort mobiler och datorer från dagens samhälle så är ungdomars problem ungefär samma som de alltid varit.

***

Det här är handlingen i boken:

Kärlek gör dig korkad, det är som att ta droger. Allt du ser silas genom ett rosa filter, säger Fanny i sin videoblogg. Nina kan inte låta bli att titta. De går i samma gymnasium och hela skolan pratar om vloggen.
Nina har varit ihop med Joel i två år och åtta månader. Han är hennes stora kärlek. Det finns bara ett problem. När han festar blir han helt förändrad. Kanske är det Ninas fel. Hon känner sig så tråkig. Varför är inte hon som andra tjejer, som kastar av sig kläderna och badar i sommarnatten? Varför är hon inte lite mer som … Fanny?
När Nina följer Fannys råd så förändras allting. Hon börjar testa sina gränser på ett sätt som vänder upp och ner på hela tillvaron.

***

Författaren till denna bok heter Katarina Petersmo, och vi bytte helt enkelt böcker med varandra. Hon fick en bok av mig och jag fick en bok av henne. Hon hade sitt boksläpp på självaste bokmässan och jag tyckte det var coolt att jag hade boken hemma hos mig och började läsa i den INNAN boksläppet.

***

Nu har jag läst ut den.

Ja, jag tycker mycket om den, och det är en bok jag rekommenderar.

Den som tycker min bok är bra kommer förmodligen fastna även för denna bok.

Jag gillar Katarinas sätt att skriva, jag gillar handlingen, jag gillar karaktärerna. Och nu när jag läst ut den vill jag veta mer. Jag vill veta vad som händer Nina, vad som händer med Fanny, och vad som händer med de andra. 

Kanske blir det en uppföljare? Jag har ingen aning, men troligtvis får vi veta mer om författarens tankar kring boken i slutet på denna månad, Katarina Petersmo är nämligen oktobers gästbloggare här på bloggen! 🙂

Och för den som vill veta mer om Katarina Petersmo eller hennes bok innan dess kan kolla denna länk: https://katarinapetersmo.se/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s