Nytt avsnitt av Bokpendlarna: Ett samtal om min bok ”Den blomstertid nu kommer.”

Bibliotekspodd

Jag blev intervjuad i Bokpendlarna, Skövde Stadsbiblioteks podd, i början av Augusti. Och NU kan den som vill lyssna på avsnittet. 🙂

Det är jag och bibliotekarie Lena Wellman som samtalar i nästan en halvtimma om allt som har med min bok Den blomstertid nu kommer att göra.

Att få så lång tid på sig att prata om boken och mitt övriga skrivande är smått fantastiskt. Det finns naturligtvis mycket jag vill säga om boken, och här fick jag verkligen chansen.

Så jag är både glad och tacksam över detta, för detta kommer förhoppningsvis leda till att fler blir nyfikna på min bok. Och det i sin tur kommer leda till fler läsare …

Men varje mynt har två sidor som man säger.

Det är så lätt att vara självkritisk. Alldeles för lätt. Jag kan tycka att jag pratar för högt, är alldeles för övertydlig, låter för hurtfrisk, säger ordet ”absolut” alldeles för mycket och kanske glömde jag vissa saker och istället pratade om sådant som inte var lika relevant.

Som sagt, det är lätt att klanka ner på sig själv. Hade det varit en kompis till mig som blivit intervjuad hade jag istället stöttat henne och sagt att det blev kanonbra!

Men samtidigt … Jag har aldrig utgett mig för att vara ett proffs på att uttrycka mig, men jag vet att detta är jättebra marknadsföring för boken och jag gjorde faktiskt så gott jag kunde.

Som författare måste man lära sig att kunna ta kritik från läsare och recensenter som inte gillar boken. Det kommer alltid finnas folk runtomkring som tycker att man verkar uppblåst eller skriver för ytligt.

Så då måste man väl ändå få vara lite snäll mot sig själv?!

Jag tänker bestämma mig för att det räcker med att göra så gott man kan, att göra sitt bästa! Jag tänker bestämma mig för att jag duger som jag är. Ingen av oss är perfekt. Det är modigt att kasta sig ut i det okända och inte veta var man landar! Hade det gällt en av mina vänner så hade jag sagt så till henne, och varför ska jag då trycka ner mig själv? 

Här är länken för den som vill lyssna:

https://www.skovde.se/kultur-fritid/bibliotek/aktuellt/nytt-avsnitt-av-bokpendlarna2/

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s