GRATTIS PETRONELLA SIMONSBACKA!

Alla vi som skriver har samma dröm.

Vi drömmer om att få ett utgivningskontrakt.

Vi drömmer om att få ett “ja.”

Jag kommer alltid komma ihåg den där dagen då jag fick mitt “ja.” Hur förvirrande, omtumlande och fantastiskt allt kändes.

Min gästbloggare i mars, Petronella Simonsbacka, har precis fått sitt “ja.”

Jag är jätteglad för hennes skull av många anledningar.

Jag vet att hon skriver bra och jag vet att hon har kämpat stenhårt för detta. Men hon är dessutom en nära vän till mig så på lördag ska vi dricka bubbel tillsammans och fira detta!

STORT GRATTIS TILL DIG PETRONELLA!

På bilden nedan kan ni tydligt se hur hon känner sig just nu, och under bilden kommer hennes egen text om hur det känns!

20180905_145647.jpg

Jag har drömt om den här dagen i hela mitt liv. Jag har arbetat hårt för den under ett decennium. Skrivit dåligt. Skrivit bra. Arbetat om. Skrivit varje dag. Gett upp helt. Kommit tillbaka. Och nu, äntligen, har jag skrivit ett kontrakt med bokförlaget Saga Egmont som ska ge ut en av mina kärleksromaner som ljudbok.

Jag är så lycklig. Nervös är jag också och förväntansfull inför allt nytt som komma skall. Det påskrivna kontraktet tog jag alldeles nyligen emot och jag vet ännu inte så mycket om hur arbetet inför bokens födelse ska gå till. Det jag vet är att baksidestexten ska skrivas och omslaget håller på att formges. Så spännande!

Jag är svag för feelgood-omslag och börjar fantisera om hur mitt kan tänkas komma att se ut. Fjäll kanske, eftersom historien delvis utspelar sig i Nordnorge …

Jag skrev den allra första varianten av berättelsen till en norsk serietävling. Det var den första tävlingen för längre manus som jag någonsin deltagit i och min första refusering. En mycket snäll och lång sådan var det, med mängder av kommentarer om texten och goda råd för hur jag skulle skriva om den. Inte ett enda av råden följde jag. Istället kände jag mig värdelös och kastade brevet i soporna, där de låg och ruttnade bredvid mina rosa, sköra skrivardrömmar. För jag såg bara NEEEEJJJJJ och läste inte längre. Ja, eller för att vara specifik ordet IKKKKKEEEE, eftersom det var ett norskt förlag som ordnat tävlingen.

Detta var tio år sedan och i dag har jag skrivit kontrakt med ett av det norska förlagets systerbolag. Så kan det gå. Jag är helt omtumlad och så glad att jag fortsatte skriva, trots alla motgångar längst vägen. Det är så skönt att veta att jag faktiskt kunde passera genom nålsögat. Att jag kan skriva något som ett förlag kan tycka passar deras utgivning. Något som de vill ge ut, sälja och förhoppningsvis tjäna pengar på. Något som har en chans att nå en läsare, som kanske älskar boken. Eller hatar den. Hur som helst: Det känns stort. Nu är jag verkligen taggad för att skriva mer romantik. Här kommer det att  hjärtevärmas och hettas till så att medeltemperaturen höjs i hela Norra Älvsborg!

En tanke på “GRATTIS PETRONELLA SIMONSBACKA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s