Jag har byggt ett skelett!

20180907_084939.jpgTeckning och foto: Privat

***

Jag jobbar intensivt vidare med mitt kriminaldrama. Jag känner att NU har jag skapat mitt skelett.

Att jag har fått ihop skelettet innebär att jag har själva grundstoryn klar i tanken. Jag har skapat mina karaktärer och jag har mina händelser, mina vändningar, min början och mitt slut.

Nästa steg är att få mitt skelett hållbart, att se till att det inte kommer att falla ihop om det blåser upp till storm. Och om det ändå skulle hända, att det faller ihop, så är det viktigt att det gör det utan att några ben bryts.

Det jag menar med detta är att nu är det dags för mig att läsa igenom det jag har och leta efter sprickor och när jag hittar en spricka måste jag laga den.

Och sedan bygga på själva kroppen på skelettet, köttet.

***

Hur gör man det?

Jo, det är då man bygger på allt det som saknas. Framförallt gäller det att hitta det som saknas.

Vilka scener behöver jag lägga till? Och de scener jag redan har, hur får jag läsaren att känna det jag vill att hen ska känna?

Karaktärerna måste bli tydligare och dialogerna måste bli vassare. Gestaltningen ska ökas!

Och sedan då? Huden, hur får jag på den? 

Jo, huden skyddar det som finns under, skyddar köttet. På samma sätt måste min bok HÅLLA IHOP! Det är då det är dags för research och det är då det är dags för slutredigering … Fast dit är det lååååång väg kvar. Just nu stärker jag skelettet.

Och det som slår mig är att när det gäller mitt kriminaldrama så känner jag väldigt tydligt att liknelserna i detta inlägg är klockrena. Men med Den blomstertid nu kommer och uppföljaren till den skulle jag aldrig jämföra byggprocessen med skelett, kött och hud.

Frågan är varför?

Förmodligen för att orden skelett, kött och hud passar in på ett helt annat sätt i mitt kriminaldrama än i mina andra böcker. Jag är liksom inne i det tänket just nu.

Jag antar att det är så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s