Jag ser ett slut på redigeringen … gött!

 

            Foto: Chatrin Carlsson

Jag har ju tidigare skrivit flertalet inlägg om att min uppföljare befinner sig i redigeringsfasen just nu. Redigeringsfasen är lång och stundtals väldigt jobbig, men även redigeringsfasen består av olika faser. Och nu ÄNTLIGEN befinner jag mig i det allra sista skedet innan det är dags att lämna iväg även detta manus till förlag. Det här skedet är roligt och väldigt spännande och nu kan jag äntligen se slutet på detta framför mig.

I korta drag är det så här redigeringen har gått till:

Jag började med att redigera boken på egen hand för att få den att bli så bra som möjligt. Min handledare på Skrivarakademin har lektörsläst första tredjedelen, och min man har gått igenom boken och haft sina åsikter.

Jag har gått igenom research med ”experter” inom olika ämnen där de har fått säga sitt om hur jag framställer saker och ting inom just deras område.

Är det något som inte går till så som jag har framställt det?

Isåfall har jag ändrat texten för att få det att bli rätt.

En av mina kollegor från Skrivarlinjen har läst HELA manuset och lämnat sin respons. I de fall där jag känner mig tveksam på om jag håller med testläsarna i deras ändringsförslag eller om jag ska behålla min ursprungstext så har jag haft ytterligare en testläsare som har gett sin respons på vissa utvalda delar av manuset.

Och nu sitter jag här och ger mig på manuset för sista gången innan ”avfärd.”

Underbart!

Men för den som nu tror att detta betyder att uppföljaren snart kommer att finnas ute till försäljning, så kan jag säga att så är INTE fallet. Nej, dit är det en lååååång väg kvar …

2 reaktioner till “Jag ser ett slut på redigeringen … gött!

    1. Helt rätt Lotta! Man måste fira varje steg i processen!
      Och att fira kan man ju göra på många olika sätt: Det kan vara ett glas bubbel, men det kan också vara en chokladkaka, en fin middag eller en ny klänning! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s